Schouderklopje op eigen schouder over mensenrechten

Het kabinet vindt zelf dat het goed bezig is met betrekking tot mensenrechten.

Nederland staat er goed voor wat betreft de naleving en bevordering van mensenrechten. Het belang van mensenrechten is onomstreden. Dat schrijft het kabinet in het eerste Nationaal Actieplan Mensenrechten. (NOS)

Waarschijnlijk zet minister Stef Blok zich daar hard voor in (VVD: Europees Hof moet de kop ingedrukt worden).

Er zijn natuurlijk altijd zeurpieten die het niet helemaal eens zijn met het kabinet, zoals Sander Terphuis:

Forse verhoging van griffierechten, tot aantasting van privacybescherming van burgers, tot het strafbaar stellen van illegaal verblijf. Allemaal voorstellen die indruisen tegen de essentie van mensenrechten en tegen de waarden van de rechtsstaat.

5 gedachten over “Schouderklopje op eigen schouder over mensenrechten”

  1. ‘bla’ ‘bla”bla’…aldus het kabinet dat zich graag spiegelt aan Seys-Inquart onder leiding van de hihaho-‘Hollandsche Schouwburg, waz dah?’premier en vicepremier die de hobby’s van Stuckart en Heydrich aan het oppoetsen is….

  2. Maar je moet wel eerst even lappen reine…
    en daar zit ‘m nou net de onmogelijkheid voor heel veel mensen.

  3. Indien de EVMR in Nederland niet geschrapt kan worden dan opt natuurlijk VVD om te vertellen dat ze helemaal eraan voldoen.

    Wel, het piepklein probleem net als in de kwestie met de nationale slavernij beeld zwarte piet, is dat deze constatatie moet uit de kant van de allochtonen/buitenlanders komen: polen, marokanen, roemenen, bulgaren, roma enz.

    Die heb nog niets hierover horen zeggen.

Reacties zijn gesloten.