Regels zijn (geen) regels voor Fred Teeven

‘Je moet de regels kennen om ze te kunnen breken’, hoor je wel eens in de kunst en muziek. En alhoewel het in de kunst en muziek een goed uitgangspunt kan zijn, heeft het een aanzienlijk desastreuzer effect wanneer dit principe wordt toegepast op de wet. Toch lijkt dit laatste precies te zijn waar de Gesel der Rechtsstaat, onder vrienden ook wel bekend als Fred Teeven, zich al zo’n twintig jaar mee bezig houdt.

‘s Mans doorbraak begon immers met de alleszins dubieuze IRT-affaire waar hij vuistdiep in zat, het afgelopen jaar heeft hij vooral de publiciteit gehaald als verantwoordelijk staatssecretaris bij het met alle legale, maar vooral ook illegale, middelen uitzetten van vluchtelingen – advocaten niet op tijd inlichten, laissez-passers van niet-bestaande consuls produceren, illegalen in elkaar laten meppen, en er is er zelfs een omgekomen omdat zijn ondergeschikten nog te beroerd zijn om een vakje aan te vinken in een computerprogramma.

Freisler
Recht(s)spraak
Gisteren deed hij nog een splijtend voorstel tot fundamentele rechtsongelijkheid, waar iemand bij veroordeling wegens deelname aan, of voorbereiding van, terroristische activiteiten anders behandeld wordt als die persoon twee nationaliteiten heeft dan wanneer hij/zij er één heeft. De Nederlandse nationaliteit wordt dan namelijk afgepakt. Dit is gewoon een afgezwakte versie van wat Bruin I onder Wilders in feite met alle mensen met dubbele paspoorten wilde doen die een zwaar misdrijf begaan, maar Teeven is dan ook een crypto-PVV’er. Ik ben ook niet dol op terroristen, maar in een rechtsstaat dienen ook alle terroristen gelijk behandeld te worden. Maar dit, overigens nauwelijks voorkomend, ‘probleem’ moest natuurlijk vooral aangepakt worden ter bevrediging van hysterisch rechts-rabiaat Nederland.

En vandaag werd dan het nieuwste plannetje van deze staatssecretaris bekend teneinde mensen die het toch al moeilijk hebben het leven nog zuurder te maken; eenmaal in de gevangenis gekomen worden veroordeelden, als het aan Teeven ligt, voortaan om te beginnen eens even twintig uur per dag in hun cel vastgezet, en is er ook geen avond- en weekendprogramma. Pas als men erin slaagt om zich gedurende zes weken een beetje normaal te gedragen onder deze abnormale omstandigheden krijgt men wat privileges. Dus alhoewel hij zelf elke regel breekt die hij maar kan breken als dat hem zo uitkomt, deinst hij er niet voor terug aan anderen zoveel mogelijk regels op te leggen als maar mogelijk is.

Gelukkig hebben we nog een Raad voor Strafrechtstoepassing, en die heeft Teeven uitgelegd dat we niet meer in de negentiende eeuw leven, en dat men er in de meeste beschaafde landen al enkele decennia achter is dat het niet helpt om gedetineerden keihard te onderdrukken, als je ze tenminste nog ooit weer vrij wil laten in de hoop dat ze zich dan wat beter gedragen. Maar Teevens ideaal is waarschijnlijk het Amerikaanse model, waar sommige gevangenissen commerciële instellingen zijn geworden en het dus zaak is zoveel mogelijk gevangenen zo lang mogelijk op te sluiten. In de Verenigde Staten zitten dan ook meer mensen opgesloten dan er bijvoorbeeld ooit in de Sovjet-Unie opgesloten hebben gezeten op enig moment.

Deze pathologisch compulsief-repressieve, structureel de randen van de wet opzoekende, figuur moet nu eindelijk eens afgevoerd worden uit het landelijk bestuur – uit welk bestuur dan ook –  en de rest van zijn leven niet meer verantwoordelijkheid dan het bedienen van een slagboom  worden gegeven. Alhoewel ik vermoed dat hij zelfs dáármee nog genoeg ellende kan aanrichten.

13 gedachten over “Regels zijn (geen) regels voor Fred Teeven”

 1. Je begrijpt het niet, Laurent. Je moet criminelen niet de kans geven hun leven te beteren. Met dat softe gedoe loop je de kans dat een aantal mensen van het criminele pad af geraakt. En met minder criminaliteit, heb je weer minder mogelijkheden om angst aan te jagen. Wanneer mensen minder angstig zijn, loop je de kans dat ze in opstand komen tegen je repressieve beleid.

  Stalin wist ook dat de Siberische goelags vol moesten om de bevolking onder de duim te houden. Wanneer nu in de Verenigde Staten dan ook meer mensen opgesloten zitten dan er bijvoorbeeld ooit in de Sovjet-Unie opgesloten hebben gezeten op enig moment bewijst dat het gelijk van Stalin. Staatsterreur loont.

 2. “De verwildersing kruipt niet, zij marcheert.” aldus v.d. Kluft elders op deze site vandaag. En zo is het in dit land met Schreibtischmörder en klonen van Roland Freisler als Fred Teeven en Ivo Opstelten.

 3. Als het aan TEEVEN licht ,gaat hij over op een regime wat onder Stalin in de Goelag niet misstaan zou hebben .Wanneer houd men deze man eens tegen ,of heeft hij zo veel macht met zijn lijst uit 1999 waarmee hij schijnbaar vele personen in de hogere kringen mee de gordijnen in kan jagen .Het is onbegrijpelijk dat deze idioot steeds verder kan gaan ,en er mee weg komt ook .

 4. m.b.t. dat verkeerd aangevinkte vakje:
  Teeven heeft vast niet uitgezocht hoelang dat vakje automatisch verkeerd aangevinkt was en hoeveel meer mensen daarvan het slachtoffer geworden zijn.

  In de VS begint men verband te leggen tussen geprivatiseerde gevangenissen en de roep om meer en langere straffen. Gewoon de wet van het kapitalisme. Dus moet de publieke opinie beinvloed. Slinkse ‘reclame’ dus. Terwijl Teeven e..a. maar volhouden dat wij het zijn die hogere straffen eisen.

  Kun je met burgerinitiatieven slechte bewindslieden weg-eisen?

 5. De definitie van wat terrorisme is zal dan ook wel behoorlijk uitgebreider worden denk ik.

 6. Teeven met zijn duidelijk ordinaire inslag, moet heel veel weten van deze en/of gene om nu staatsecretaris te kunnen spelen. Zijn gevaarlijke neigingen vallen ook nog eens mooi samen met wat hij aan materiaal achter de hand houdt. Teeven heeft bovendien al aardig wat partijen van binnen gezien.
  Een gefrustreerde nitwit die eigenlijk een soort bewaker op Guantanamo Bay had willen worden.
  Denk ik…….
  Waar je al niet kunt komen als je maar een paar dingen weet, liefst over iemand anders.

 7. Het is een voorbeeldige Contradictio in Ttermini dat een Staatssecretaris van Justitie in plaats van de Xenofobie, Racisme en Discriminatie in Nederland openlijk te doen bestrijden, doet liever daar graag aan mee door wetten te bedenken en willen invoeren die de etnische zuiverheid bevorderen.

  Blut und Boden! wet is deze die hij graag zou willen invoeren om de terroristen van etnisch zuiver oorsprong te doen beschermen en tevens de (mogelijke, wat was alweer de definitie van “terrorist”?) terroristen van allochtonen afkomst hun paspoort in te nemen.

  Graag Discrimineren heet dat!

  Ten tweede laat in dezes Teeven duidelijk zien dat er daadwerkelijk twee Nederlanden bestaan waar in het ene – de etnisch zuivere – deze van de Autochtonen mag men van alles uitspoken zonder dat zware consequenties eraan liggen, mar wee-o-wee als iemand uit allochtonen afkomst is zal Teven van alles bedenken om dito allochtonen groep te straffen. Op alle mogelijke manieren!

  Dit is de definitie van Discriminatie – kijk daar de querulanten van de 2Kamer zijn er ook bij een huppelen mee in deze lauwe oorlog tegen Allochtonen in Nederland.

 8. Je zou haast kunnen veronderstellen dat deze door Teeven bedachte tweedeling qua paspoorten en dubbele nationaliteit uit een Zuiver Pro Patria beweging komt en een aanmoediging voor de Etnisch Zuiver Ras is om terroristische aanslagen tegen de verrekte buitenlanders en allochtonen te mogen plegen.

  ” Luister naar Wilders en consorten en doe het – je weet dat ik je paspoort nooit zal afnemen wat je dan ook voor terreur je uitspookt omdat je Zuiver Nederlander ben!”

 9. ” Meneer, ik hoor u de Wilhelmus niet mee zingen? U zou vast een terrorist moeten zijn!”

 10. Fred Teeven mag wat mij betreft in Den Haag aangeklaagd worden voor Misdaden tegen de Menselijkheid.

Reacties zijn gesloten.