Rechter wijst bijna alle eisen van Wilders af

geert-wilders-the-idiot
Illustratie: wltrrr.wordpress.com

De rechtbank heeft vandaag vrijwel alle eisen van de verdediging van Geert Wilders afgewezen. Ook zal rechter Elianne van Rens zich niet terugtrekken uit de zaak. De verdediging had haar van partijdigheid beschuldigt omdat zich eerder kritisch had uitgelaten over de wraking tijdens het eerste proces tegen Wilders. Wilders staat terecht vanwege zijn ‘minder, minder’-uitspraken over Nederlanders van Marokkaanse afkomst. De fascistische leider  populaire rechtse politicus verscheen vandaag zelf niet op de zitting.

De rechtbank ziet geen enkele noodzaak om onderzoek te doen naar het lekken van de pleitnota van de advocaat van Wilders, zoals de verdediging had geëist. Dat is volgens de rechtbank een taak van de advocaat zelf. Volgens Wilders’ advocaat heeft dat lek tot gevolg gehad dat hij zijn verdediging niet goed kan voorbereiden. De rechtbank trapte daar niet in, zij ziet geen aanleiding te denken dat het lek enig gevolg heeft gehad voor de verdediging van Wilders. Los daarvan weet iedereen natuurlijk dat de pleitnota uit de omgeving van Wilders zélf gelekt is, al was de rechtbank wel zo kies dat niet te noemen.

De fascistische leider rechtse politicus was na de zitting uiteraard in alle staten en tweette dat de PVV-hatende rechters hun oordeel blijkbaar al klaar hadden.

De volgende zitting is op 26 mei om half tien ’s ochtends.