PVV trendsetter voor de VVD

Iedere lezer van Krapuul zal weten dat de PVV een populistische partij is. Een financiële onderbouwing van het verkiezingsprogramma bestaat niet eens. De thema’s die hij (Wilders = de partij) aansnijdt zijn gebaseerd op een aantal angsten en verlangens van Henk & Ingrid. Daaronder vallen: islam terugdringen; hypotheekrenteaftrek laten bestaan; pensioenleeftijd niet verhogen; Nederland uit de EU. Of een en ander realistisch is, komt pas op plaats twee. Bovenal is van belang dat het programma onderbuikgevoelens aanspreekt.

Het populisme is een middel om het doel van Wilders te bereiken. Voor de gedoogconstructie met Rutte leek het erop dat zijn populisme een vehikel was om het doel van een ultrarechts Nederland te bereiken. Maar dat zie ik na de val van het kabinet Rutte anders. Rutte heeft Wilders teleurgesteld. De teleurstelling betreft de strijd tegen de islam en de immigratie van moslims. Wilders wil de AOW-leeftijd van opa Henk en oma Ingrid niet verhogen. Daar worden de echt hard en zwaar werk verrichtende Nederlanders de dupe van – niet de zogenaamde hardwerkende Nederlander van Rutte die minimaal de Balkenendenorm verdient met praktijken zoals die van Bram Moszkowicz. Ik vermoed met andere woorden dat Wilders toch nog iets van sociaal gevoel heeft. Dat resulteert ook in conflicten binnen zijn partij met rechtse hardliners als Hernandez en Kortenoeven.

Wilders doel is dat van een godsdienstfanaat. Net zoals Osama Bin Laden is hij gefascineerd door de islam. Betekende voor Bin Laden de islam al het goede, voor Wilders belichaamt die religie al het kwade. In de gedoogconstructie veronderstelde hij wellicht nog dat hij de islam in Nederland kon reduceren. Daarvoor moest met name Leers op zijn knieën, likken en proberen in de EU mogelijkheden te creëren om Nederland een strenger immigratiebeleid te laten voeren. Natuurlijk had de ‘arme’ Leers geen schijn van kans, hoewel die in Brussel hardleers volhardde in zijn onmogelijke opdracht.

Wilders heeft inmiddels zijn lesje geleerd ten aanzien van de politieke macht van Nederland. Hij richt zijn pijlen nu op de EU. In 2010 schreef hij al:

Dankzij die club in Brussel wordt Europa in rap tempo Eurabië. (…) Alle beslissingen van Brussel op het gebied van de massa-immigratie moet Nederland onmiddellijk naast zich neer leggen.

Anno 2012 vecht Wilders tegen de EU. Niet vanwege zogenaamde dictaten uit Brussel. Hij heeft niets tegen dictaten, hij zou ze graag zelf uitvaardigen. Wel omdat de EU hem belet de islam te bestrijden. Daarom moet Nederland uit de EU. Nogmaals haal ik Bin Laden erbij. Die bekommerde zich evenmin om het realisme van zijn ideeën. Fanaten zijn bezeten en hebben een tunnelvisie wat betreft hun plannen.

Maar de focus op anti-EU laat gaten vallen voor andere partijen. De VVD, de club van belangenbehartigers van het grote geld, springt er met graagte in. De VVD wil nu ook een veel strenger immigratiebeleid. Het doet er niet toe dat in Brussel niets bereikt kan worden, het gaat erom dat je er kiezers mee trekt. Gelijk wenst de VVD uitgaven voor ontwikkelingshulp te minimaliseren. Dat levert dubbel op: op korte termijn kost het minder én het trekt kiezers. Of het mogelijk is gezien de internationale afspraken uit het verleden en of het verstandig is voor de positie en goede naam van Nederland in de wereld, doet er even niet toe. De PVV is trendsetter geworden voor VVD-politiek. Rutte probeert zelfs de PVV in zijn anti-EU praatjes te volgen. Daarbij loopt de VVD-leider gevaarlijk langs de afgrond. Juf Merkel kan, als Rutte lastig wordt, hem een flinke tik op de vingers verkopen. Terecht heeft Wilders Rutte al verweten Dr. Jekyll en Mr. Hyde te zijn, de bekende gespleten persoonlijkheid, omdat de premier in Brussel een pro-Europees masker opzet en in Den Haag tegenpruttelt.

Dat de VVD list en bedrog niet schuwt, wisten we al. Dat de vrijheid-vijandige PVV inspirator wordt, moet toch ook voor de traditionele aanhang enig wantrouwen oproepen.

3 gedachten over “PVV trendsetter voor de VVD”

  1. In hoeverre wordt de vvd politiek gestuurd door het ego van Mark? Hij wou toch immers de pvv kapot gaan maken.

  2. Stop met berichten over PVV, want Nederland verdient volksvertegenwoordigers zonder strafblad. Juist om die reden kunnen journalisten zich beter richten op andere kandidaat-Kamerleden dan PVV’ers. De zetels van Geert Wilders worden namelijk niet bezet door volksvertegenwoordigers, maar door gemuilkorfd stemvee. Zelfs Willem Holleeder zou als PVV-Kamerlid geen verschil kunnen maken. Wie dit stuk leest http://www.costaconnectie.nl/2012/07/stop-met-berichten-pvv/ zal het daarmee eens zijn waarom wordt er zoveel aandacht besteed aan een groepje z.g politici die zonder enig verstaand Nederland nog verder de afgrond in willen helpen. Als Wilders van plan is om zijn partij beter in het daglicht te zetten had ie dat moeten doen tijdens de zeven weken die nu een kut akkoordje heeft opgeleverd omdat meneertje eruit stapte en er binnen een paar dagen iets op papier MOEST komen waardoor nu veel mensen de dupe zijn geworden ook de PVV stemmers. Nogmaals geen aandacht voor de PVV kan Nederland alleen maar goed doen.

Reacties zijn gesloten.