PvdA-wethouder ziet af van vorstelijk betaalde vakantie

Zie:
Ex-wethouder Den Besten (PvdA) gaat 7 weken op vakantie met 14.000 euro wachtgeld
en
PvdA-wethouder kan 14k wachtgeld voor 7 weken vakantie prima uitleggen

13 gedachten over “PvdA-wethouder ziet af van vorstelijk betaalde vakantie”

 1. Ook: geen ruggengraat, met de waan van de dag meegaan, doen alsof ze luistert naar kritiek, doen alsof ze een moeilijke periode achter de rug heeft.

  Doet dus precies wat Spekman al suggereerde: in dienst blijven van de gemeente Utrecht totdat ze over zeven weken verhuist naar nieuwe baan.

  Ze is al klaar als wethouder dus het is nu geen 7 weken wachtgeld maar zeven weken vakantie (ook) betaald door de gemeente Utrecht.

 2. @3: “Ze is al klaar als wethouder dus het is nu geen 7 weken wachtgeld maar zeven weken vakantie (ook) betaald door de gemeente Utrecht.”
  Yep, dat komt dus exact op hetzelfde neer. En toch is iedereen nu blij en tevreden.

 3. @ Ja leuk hé. Wanneer mevrouw den Besten na ” elf prachtige jaren in de Utrechtse politiek ” en na een gesprek met die andere Utrechtse – 25 miljoen naar FC Utrecht – wethouder Spekman dat niet aanvoelt geeft te denken of wethouder Den Besten wel weet wat er onder de bevolking leeft.

 4. Maar wat is nou het verschil met wat ze eerst van plan was? Feitelijk helemaal niks, formeel wel – maar omdat ze het alleen maar doet onder druk van buitenaf, stelt dat ook weinig voor.

 5. @8, en een ieder die een reguliere baan heeft, bouwt bepaalde rechten op. Waaronder dus ook vakantiedagen. Of dat nu een timmerman of een wethouder is, beide hebben ze ‘het recht’ op een X aantal _doorbetaalde vakantiedagen_ per jaar. Of je het nou linksom of rechtsom bekijkt, dat ‘recht’ hebben ze. Afgunst en onbegrip zijn verder volstrekt irrelevant.

 6. @ Marc Hoeveel vakantiedagen denk je dat een wethouder heeft? Ze noemen het alleen geen vakantiedagen maar reces.

  Het enige wat anders bij een reguliere baan is dat de vrije dagen van te voren zijn vastgesteld.
  Net zoals in het onderwijs overigens.

 7. afgunst, onderbuikgevoelens, onbegrip en kinnessine laten we over aan De Telegraaf

  Wethouder wil wel duur feestje
  Het wordt allemaal heel bescheiden. Geen diner, maar een gezellig en informeel samenzijn om afscheid van Rinda te nemen. Met gezonde hapjes en drankjes en culturele optredens van Utrechtse kinderen”, zo vertelde de gemeente aan De Telegraaf.

  kosten dezes € 12.500,- betaald door de belastingbetaler aldus de krant van Wakker Nederland

 8. Wat o.a. ergerlijk is dat deze wethouder met droge ogen beweert dat ze geen vakantie heeft gehad in die ” elf prachtige jaren ” Terwijl facebook laat
  (inmiddels: liet) zien dat ze vorig jaar heerlijk luierde aan een zwembad aan een Turkse kust. Niks mis mee, daar zal niemand over vallen, maar kom daarom niet met lulpraatjes om je graaigedrag proberen goed te praten.

  14 weken reces waarvan zomerreces 7 weken achter elkaar en kerstreces 2 weken achter elkaar

  Een wethouder krijgt ook gewoon vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

  Gemiddeld aantal vakantiedagen in Nederland? 25/26/27?

 9. @12 Inderdaad Amstel, als zij beweert dat ze geen vakantiedagen heeft gehad, snap ik niet dat er in de zomer maar een wethouder Utrecht ‘bestuurt’ zie een van mijn reacties. Ook FB had ze dan beter kunnen mijden.

Reacties zijn gesloten.