PvdA ontkent politieke benoemingen in zorg

Goed punt van Pia Dijkstra (D66):

Dijkstra wil van de minister weten waarom de laatste tijd vooral PvdA’er benoemd zijn op zorgadviesraadsfuncties. Zij waarschuwt de minister dat een beeld van belangenverstrengeling kan ontstaan.

“Het gaat mij niet om de partij, maar meer om de vraag waarom dit allemaal mensen moeten zijn van een politieke partij”, aldus de D66’er. (nu.nl)

 

Kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA) reageerde onmiddelijk – zeer verdacht – als door een wesp gestoken:

 “Waar haalt D66 dit vandaan? D66’ers zijn oververtegenwoordigd in de consultancy. Zegt dat iets over hun capaciteit?”  (nu.nl)

Volkomen bezijden het punt dat Dijkstra wou maken, want het is inderdaad heel raar als je bedenkt dat maar 2% van de bevolking lid is van een politieke partij, zoals in het artikel te lezen staat.

Verantwoordelijk VVD-minister Schippers erkent dat die schijn kan ontstaan, maar benadrukt dat er een zorgvuldige procedure voorafgaat aan de benoeming. Bovendien selecteert een ambtelijke groep twee kandidaten waaruit Schippers kiest. “Het is niet zo dat ik selecteer.”  (nu.nl)

Ja, een zorgvuldige procedure binnen een ons-kent-ons elite blijkbaar. Waarom anders al die partijleden? Nou ja het zijn dan in elk geval geen VVD’ers, met een VVD-minister op het ministerie, zo corrupt is het dan nog net niet, maar van de andere kant is de PvdA tegenwoordig natuurlijk wel gewoon een VVD-light.