Poetin feliciteert Loekasjenko met verkiezingsoverwinning

De Wit-Russische dictator Loekasjenko kan rekenen op de steun van Poetin en de Chinese partijleider Xi Jinping, twee politici die net als Loekasjenko weinig hebben met democratie. Beiden hebben de Wit-Russische leider inmiddels gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning.

Poetin zou Poetin niet zijn als hij geen eisen zou stellen aan Loekasjenko: verdere integratie binnen de Euraziatische Economische Unie (EAEU) en versterking van de politieke en militaire banden.

Volgens de officiële tellingen kreeg Loekasjenko bijna 80% van de stemmen, maar dat gelooft niemand, ook Vlad I en Xi niet. Lokale journalisten zeggen dat er op grote schaal gefraudeerd is en het Duitse ministerie van BuZa heeft inmiddels verklaard over sterke aanwijzingen te beschikken dat Loekasjenko de zaak (weer eens) belazerd heeft.

Loekasjenko is zich uiteraard van geen kwaad bewust. Het volk houdt van hem en de protesten zijn het werk van ‘buitenlandse agenten’:


Domrechts is het daar uiteraard roerend mee eens:


Ook domlinks laat zich niet onbetuigd:

Uitgelichte afbeelding: Door Serge Serebro, Vitebsk Popular News – File:Alexander_Lukashenko_President_of_Belarus.jpg, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44201298