Peter R. de Vries overleden

Peter R. de Vries is vandaag overleden aan de gevolgen van de moordaanslag van vorige week dinsdag. Hij is 64 jaar oud geworden.

De Vries werd op 6 juli in Amsterdam van dichtbij in het hoofd geschoten. Kort daarvoor was hij te gast in het programma RTL Boulevard.

Een 24-jarige inwoner van Rotterdam en een inwoner van Maurik zijn door de politie aangehouden. Ze worden ervan verdacht de aanslag te hebben uitgevoerd. Over het motief is nog niets met zekerheid bekend.

Verklaring van de nabestaanden:

“Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.

De familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken en wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten.”

Wij kunnen hier aan toevoegen dat Nederland met hem een geharnast antiracist verliest in de publieke ruimte.

Uitgelichte afbeelding: Door DWDD – DWDD, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=64929453