5 gedachten over “Panopticon – de docu over jouw privacy”

 1. Dit geeft een beeld van een enge maatschapij ,waarin het individu zonder dat hij er stil bij staat in een systeem beland is wat het voor de overheid en met hen grote multinationals makkelijk maakt om zo wel gebruik als misbruik te maken van zijn of haar privecy .Met alle gevolgen van dien ,dat heeft men in de jaren 40/45 ondervonden en ook in de periode van de koude oorlog .Hetgeeft te denken .

 2. [ Nederland hangt vol met camera’s. Veel van deze camera’s zijn gericht op bouwprojecten, verkeerspleinen of stationspleinen, waarbij bezoekers via websites live met de videostream kunnen meekijken. PC-Active ontdekte hoe makkelijk mensen de camera’s ook zélf onbedoeld kunnen besturen en zo binnen kunnen kijken in de woon- en slaapkamers van de omliggende huizen. Zelfs meekijken op het toetsenbord van een pinautomaat is mogelijk. ]

  Goed geregeld die privacy:

  http://www.pc-active.nl.proxy.piratenpartij.nl/achtergrond/208015-lek-in-openbare-cameras.html

 3. Aha, dat zie je helemaal verkeerd LRD. Tenminste, volgens de exploitant van die camera’s. Die zegt dat de privacy prima in orde is want er worden geen beelden opgenomen.
  Ik denk zelf eigenlijk dat die exploitant het niet helemaal helder ziet.

 4. Tja, ik heb sowieso een hekel aan het bewust opzoeken van de grenzen en gaten in wetgeving om er zelf beter van te worden, net als het benepen anderen te verplichten te handelen naar de letter van de wet.
  De geest van regels word vaak domweg vergeten.

Reacties zijn gesloten.