Oxfam-Solidariteit: België geeft krachtig signaal aan Israël

De Belgische regering vraagt Israël een compensatie na de vernieling van een school en de inbeslagname van zonnepanelen in de Palestijnse bezette gebieden.

Oxfam verwelkomt de reactie van minister Reynders en minister De Croo. Zij veroordeelden gisteren de sloop van de school en de confiscatie van de zonnepanelen. Op 21 en 22 augustus maakte het Israëlische leger een schooltje in Jubbet Al Dhib, nabij Bethlehem, met de grond gelijk. De militairen namen ook de zonnepanelen die de school van energie voorzagen mee. Het schooltje werd gefinancierd door lidstaten van de Europese Unie, waaronder België. Eerder deze maand nam het leger al zonnepanelen in beslag in Abu Nwar, een ander dorp in zone C van de bezette gebieden. Ook deze werden met Belgisch geld gefinancierd en voorzagen scholen in de regio van energie.

Oxfam verwelkomt de reactie van minister Reynders en minister De Croo. Zij veroordeelden gisteren de sloop van de school en de confiscatie van de zonnepanelen. De ministers verwezen naar de verplichtingen van de Israëlische regering onder internationaal recht en noemden deze sloop onaanvaardbaar. De Belgische regering zal niet alleen uitleg maar ook compensatie vragen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be