Opteeven met je leukemie

Een meisje wordt ziek. De doktersassistent neemt de klachten van de ouders niet serieus en weigert het kind door te verwijzen naar een arts. Later krijgt het kind vier dagen achter elkaar bloedneuzen, en gaan de ouders op eigen initiatief naar een arts. Deze schrijft een recept uit voor een bloedonderzoek. Dit recept wordt echter genegeerd door degenen die het onderzoek moeten uitvoeren, en de test wordt dus niet afgenomen.

Later, op een andere plek wordt het meisje in een ziekenhuis opgenomen en binnen twintig minuten wordt vastgesteld dat ze acute leukemie heeft.

Onwaarschijnlijk verhaal, nietwaar? Waar gaat het hier over? Een stel medische beunhazen? Een of ander medisch achterlijk ontwikkelingsland? Nee, het zit anders: dit kan je gewoonweg overkomen als je asielzoeker hier in ons eigen Nederland bent. Dan weigeren de verantwoordelijke medische verzorgers elke actie, negeren aanwijzingen van artsen, en zetten je vervolgens zelfs doodziek op het vliegtuig. Niet alleen als je een reeds meer dan zeventig dagen lang hongerstakende volwassene bent, ook als je een zesjarig, doodziek meisje bent, vindt men je fit to fly. In Polen aangekomen stelt men vervolgens binnen twintig minuten de juiste diagnose. Wat zijn wij westerlingen toch beschaafd en geavanceerd vergeleken met die achterlijke Oost-Europeanen, nietwaar? Vijf  dagen later zou ze overleden zijn.

Zijn wij hierover geschokt? Schrikken de verantwoordelijken zich het apenlazerus? Neen.

Staatssecretaris Teeven:

…zegt erbij dat de medische zorg in asielzoekerscentra vrij toegankelijk is. ‘Als iemand iets heeft waarvoor onmiddellijk ingrijpen noodzakelijk is, bijvoorbeeld een hartinfarct, dan wordt de vlucht uitgesteld. Als iemand snel behandeld moet worden, dan gaan we ervan uit dat dit ook plaats kan vinden in het land waaraan overgedragen gaat worden en dat een vlucht binnen Europa nog mogelijk is’ (AD)

Precies. Opteeven met je leukemie, en een beetje snel graag.

De ziekte van het meisje heeft een genezingskans van 90% mits de ziekte tijdig ontdekt wordt. Of dit laatste gebeurd is kunnen we ons afvragen, gezien de effectieve sabotage-acties van het ‘verzorgende’ personeel van het asielzoekerscentrum. Het gaat momenteel niet goed met het meisje.

Teeven, onthoud die naam. Voor Neurenberg 2.0.

3 gedachten over “Opteeven met je leukemie”

 1. Wat hebben wij een mooie samenleving .
  Gebaseerd op VVD denken.
  Iedere menselijkheid is verdwenen.
  Alleen maar geld, geld , geld.
  Het zou goed zijn als de verantwoordelijken het verliezen van een kind meemaakten.
  Maar dat gun je je ergste vijanden niet.

 2. Er zitten 150 babbelende opvreters voor een dik salaris in de zg.Tweede Kamer.
  gelukkig dat de meerderheid geen VVD is.
  Waarin verschillen die PvdA ers, CDA ers, Groenslinkers, D66, SP en PvD van de VVD?
  als het op geld aankomt???/
  De meerderheid van het neerlands volk wil niks van het neo liberalisme hebben.
  Dus wordt de VVD niet meer macht toegekend dan ze heeft.
  Of doet het pyn te moeten vasstellen dat een party waarop je stemd, die je vertrouwd, de beloften niet nakomt!

Reacties zijn gesloten.