Opstelten niet liberaal inzake wiet

Ivo Opstelten, minister namens een partij die zichzelf liberaal noemt, houdt niet van liberalisering van wiet. Regulering doen ze maar in Uruguay en in staten als Colorado en Washington in de VS, niet hier, want een enkele progressieve maatregel is het begin van het einde. Beneden de rivieren gist het evenwel.

Ruim 40 gemeenten ondertekenden het manifest voor regulering van de wietteelt. De burgemeesters willen dat de minister van Veiligheid en Justitie de teelt uit de illegaliteit haalt. De illegale teelt zou veel criminaliteit met zich meebrengen en de plantages veroorzaken gevaarlijke situaties in woonwijken volgens de gemeentebestuurders.
(L1)

Met name de conservatieve bolwerken Limburg en Brabant zien de drugsgerelateerde criminaliteit omhoog vliegen. Zelfs zij gaan twijfelen aan Ivo’s opstelling.

3 gedachten over “Opstelten niet liberaal inzake wiet”

 1. Het zijn vaak VVD-ers die zo graag de uitdrukking ‘niet meer van deze tijd’ als volkomen loos argument bezigen als het bijvoorbeeld om het inperken van sociale voorzieningen gaat, maar als die uitdrukking nu op íemand van toepassing is…

 2. Dat ‘vrije’ in Voor Vrijheid & Democratie is altijd en alleen voorbehouden aan de economische en politieke elite. De rest moet zich toch vooral aan regels houden en voor het overige blij zijn met zijn slavenbaan en immer dalende koopkracht.

 3. En dan te bedenken dat het uiteindelijk maar één volwaardige stap is.

  De vrij-gemakkelijk-te-weerleggen-retoriek-van-Opstelten is werkelijk te bizar voor verdere woorden.

  Opstelten wenst nog meer ‘kleine kwekers’ (die zeer wel mogelijk stroom aftappen, al dan niet via inspraak van ‘investeerder’.)

  Ik ken persoonlijk meer dan drie personen die kwekerijen hebben opgezet in Duitsland én Belgie. Export? Welke?

  Iedere gemeente zou die ‘manifestatie’ behoren te ondertekenen; scheelt in ieder geval ‘de pliessie/ bromsnor’ welke momenteel digitaal hun effectief besteedbare tijd ten dienste van de maatschappij lopen te verdoen met ‘oeps’-reacties. acab, sue me.

  Voor ‘een paar centen’ zijn er brandveilige kweekkasten te koop. Stroomaftappen is voor loesers.

Reacties zijn gesloten.