Opa’s Godwin

Op bezoek bij een illegaal in Kamp Zeist:

Op bezoek bij Sunil. Ik loop door de met prikkeldraad beveiligde hekken en wordt verzocht al mijn bezittingen in een kluis achter te laten. Nadat ik gefouilleerd ben wordt mijn plastic tas met meegebrachte spullen grondig geinspecteerd. “Heeft de gedetineerde van te voren wel een lijst ingevuld met verzochte artikelen?” vraagt de bewaker bruusk terwijl hij een pak viltstifen omhooghoudt. De stiften mogen niet mee (xxbutterfly).

11 gedachten over “Opa’s Godwin”

 1. Schokkend verslag. Ik begrijp niet dat dit soort behandeling zomaar toegestaan is in dit land. Of zijn dat soort bewakers deel van een werkgelegenheidsproject voor labielen met genetisch veroorzaakte nazi-neigingen?

 2. Wir haben es nicht gewusst , is dus nooit meer een excuus.

  Machteloos voel ik me.

  Het is ook daarom Laurent, dat ik het domme gezever van veel mensen, ook van sommige reageerders hier, regelmatig zó ontzettend zat ben, zij vormen immers het draagvlak voor dit soort nazi-praktijken. Polen, Oosttblokmensen, Roma, Sinti, allemaal tuig en baantjesinpikkers. . Asielzoekers: criminelen.

  Et et patati en patata. Blabla. Und so weiter.

 3. @3: Arnold:

  Dit is voor mensen met een hart toch bijna niet meer vol te houden?
  Ik heb steeds sterker het idee dat we aan het verliezen zijn, dat de groep mensen die nog weerstand heeft en weerstand kan en wil bieden tegen de rechtse terreur kleiner aan het worden is.
  Ik heb geen keus anders dan blijven doorgaan, maar ik heb steeds minder hoop.

  Ik kan het niet opbrengen, maar het zou niet gek zijn, denk ik, als er een “gesprek” gaat komen over hoe niet te bezwijken onder de druk van….lichamelijk én geestelijk.

 4. @4, LRD, “k heb steeds sterker het idee dat we aan het verliezen zijn, dat de groep mensen die nog weerstand heeft en weerstand kan en wil bieden tegen de rechtse terreur kleiner aan het worden is.”

  Dit is al 70 jaren geen nieuws, toch?

  Hoe denk je dat het toen gelukt is om alle joodse mensen in Nederland op de treinen naar de concentratiekampen te zetten?

  Moet je je keuze gaan maken.

 5. @4 mischien eens tijd om te herdefinieeren wat er nog “links “is .. de colaboranten van de PvdA zeker niet , SP een beetje , GL .. NEEEE , D’66 , zeker niet ,
  Dus in de partlementaire “Democratie “hoeven we het zeker niet te zoeken .. Maar welke maatschappelijke orginasaties ??? Bond ..Nee , Groenpies … zou T niet weten , maar als je de voormalige directeur zie … Occupie ??

 6. @8: Bakra:

  Sowieso gaat het met alle bestaande systemen en organisaties niet lukken. Een volkomen andere samenleving is nodig, en als het effetjes kan zonder dat er eerst miljoenen slachtoffers blijven vallen.

 7. Ik weet niet of het verstandig is indien ik het hier schrijf maar de volgende is volgens mij bepalend:

  ” Love is de Resistance”

  Toelichting: in een wereld die overal onder de Totalitarisme van Haat en Nijd lijdt, is Liefde de enige lang blijvende vorm van Résistance.

  Dit is wat de traditionele Christenen principieel over Jesus niet hebben begrepen, maar goed laat ze maar de tijd hiervoor geven. Er is altijd hoop.

Reacties zijn gesloten.