Oorlogshitser John McCain niet langer welkom in Rusland

De Amerikaanse senator en professionele oorlogshitser John McCain is niet langer welkom in Rusland.  Het populaire dagblad Izvestia heeft een lijst gepubliceerd  van mensen die men in Rusland voortaan liever ziet gaan dan komen. Izvestia beweert dat de lijst afkomstig is uit kringen rond de Russische president Poetin. In die kringen weigert men elk commentaar, wat erop wijst dat de lijst authentiek is. McCain is het type Amerikaanse politicus dat van mening is dat er geen probleem is dat niet opgelost kan worden door iemand op zijn gezicht te slaan.

Op de lijst bevinden zich naast McCain ook John Boehner, de Republikeinse Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden en enkele belangrijke adviseurs van president Obama. De bron binnen het Kremlin verzekerde Izvestia dat  Rusland niet uit is op een confrontatie, maar dat het Westen niet de enige is die “boycotspelletjes” kan spelen.

Het Kremlin heeft al in de loop van 2014 een zwarte lijst opgesteld van “anti-Russische activisten”. . Tot nu toe was echter niet bekend wie er op die lijst stonden. De zwarte lijst van het Kremlin is een reactie op een in maart 2014 door de VS en de EU opgestelde zwarte lijst van “architecten” van het Russische beleid tegenover Oekraïne.

Bron: Russia Today