OM: mensen doodschieten moet kunnen zonder vervolgd te worden

Maar natuurlijk, het OM wil weer eens iemand niet vervolgen. Deze keer de politie-agant die de 17-jarige Rishi een jaar geleden doodschoot, omdat er iemand ergens had geroepen dat er op het station een vuurwapengevaarlijk persoon zat.

Wat in godsnaam is hier de reden voor? Betreft het hier de Nederlandse versie van de Trayvon Martin – George Zimmerman kwestie? Moet je er wellicht gewoon maar niet als Zwarte Piet bijlopen buiten het seizoen op de verkeerde plek op het verkeerde moment? Wat is het minimum vereiste IQ en/of EQ voor een Haagse politie-agent?

Als je iemand doodrijdt word je vervolgd. Als je iemand dooddoktert (Janssen Steur) word je vervolgd, zelfs als stripverhaal word je vervolgd maar als je iemand doodt met een instrument dat daar specifiek voor ontworpen is, zoals bijvoorbeeld een pistool, en je bovendien als politieman verondersteld wordt genoeg training in het gebruik ervan te hebben zodat je niet te pas en te onpas mensen afknalt, maar dat laatste niettemin volkomen onnodig gebeurd blijkt te zijn, dan word je niet vervolgd.

27 gedachten over “OM: mensen doodschieten moet kunnen zonder vervolgd te worden”

 1. Laten we hopen dat er nog Rechters met lef zijn die onze fascistenvriendjes terugfluiten.

 2. Richie is een voorbeeld van een jongere waarde politie bang voor is. Het wordt tijd dat dit soort jongeren zich gewoon laat aanhouden zonder zich te bedienen van dreigende taal en onverstandige bewegingen. En voor velen geldt dat ze beter niet met alcohol en drugs in het lijf op pad kunnen gaan.

 3. Ik hoop wel dat de Hindoe-Hindustanen die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in grote getalle PVV stemde nu wél doorhebben dat ze voor het gezag en de rechtse blanken toch altijd “bruintjes “blijven …

 4. @Le Roi danse

  Als Risi niet was weggelopen en zich zonder overbodige bewegingen had laten aanhouden
  had hij waarschijnlijk nog geleefd. Op 16 meter afstand heeft de agent het mobiel, welk
  Risi uit zijn kleding haalde, voor het gevreesde pistool aangezien.
  Wat was de reden dat hij daarvoor amok had gemaakt?/ Alcohol en drugs?

 5. reinejragolo, spinnst Du?!
  Rishi rende weg en werd toen beschoten. Zelfs in het Wilde Westen gold in de rug schieten als ultieme lafheid.
  Bovendien heeft meneer de politie de geweldsinstructies volkomen aan zijn laars gelapt. Van noodweer kan bij een wegrennende verdachte geen sprake zijn. Betreffende ‘cop’ had met beide voeten op de grond moeten staan en dan gericht op de benen moeten schieten. Deze Waffennar heeft al rennend een schot gelost en mag al enorm blij zijn dat hij geen omstanders heeft getroffen. Hij heeft volkomen fout gehandeld en mag daar best voor gestraft worden.

 6. @Albakrastani. Ik vermoed, weet uit persoonlijke contacten eigenlijk welzeker, dat veel Hindu/Hindoestanen vorige keer PVV hebben gestemd omdat ze vaak, niet altijd, een bloedhekel hebben aan moslims. Denk maar aan kashjmir, de influx van moslims in India, de scheiding India- Pakistan en India- Bangladesh, beide moslimstaten. Opvallend is dat veel Hindoestanen die hier wonen via Suriname hier terchtzijn gekomen. Ze noemen zichzelf vaak ,van de dubbele emigratie. Bij de laatste Kamerverkiezingen echter zijn veel Hindo-Hindoestaen teruggekeerd naar, zoals traditioneel,de PvdA. Over Hindoestanen en ook Chinezen trouwens hoor je in het algemeen zelden dat ze veel overlast veroorzaken. Ze hebben iets meer een cultuur van samenwerken, en vermijden van problemen met autoriteiten, tikje minder masculien dan bijv. de marokaanse cultuur, waardoor ze makkelijker inpaasen in NL. Het stemmen op de PVV had weinig te doen met de PVV ideologie, maar meer een soort opportunistisch “treiterijtje” aan het adres van moslims denk ik.Mvrgr.

 7. Oh ja, val a.u.b. niet de taalfouten in het vorige stuk, ik heb m’n contactlenzen nog niet in. 🙂 LOL

 8. @ reinejragolo, de agent liep met getrokken pistool achter een weglopende jongen van 17 jaar.
  Hij had dus alle tijd om te schieten op het moment dat de jongen zich om zou draaien en een wapen zou richten om dan te schieten.
  Maar hij koos ervoor om te schieten terwijl de jongen weg liep.
  Als je een vuurwapen gebruikt weet je dat er doden kunnen vallen.
  Minimaal dood door schuld dus.
  En de politie bang voor jongetjes van 17 jaar? Ander baantje zoeken.

 9. Nou, Iaerwainbenadar, misschien moet je je persoonlijke contacten dan maar uitleggen dat moslimpje-pesten behoorlijk contra-productief is. Tenminste, als je wil dat er beter geintegreerd moet worden. Stop een groep in een hoek, sluit ze lang genoeg door pesterijen uit en ze zullen zich op een gegeven ogenblik ook zelf gaan uitsluiten. Wie heeft er dan wat gewonnen? Niemand.

 10. @Cornelis. Persoonlijk ben ik het daar volledig mee eens dat dat contraproduktief is. No arguments here.

 11. @Cornelis, heb hier op Krapuul al eens eerder geschreven over het gevaar van uitsluiting van bepaalde groepen. het leidt alleen maar tot ellende. Zoals zovaak is de theorie eenvoudig, maar de werkelijkheid weerbarstig.Mvrgr.

 12. @reinejragolo, indien je je verstand voor maar een korte tijd zou kunnen gebruiken ipv in je automatisch verdedigings reflex ui te vallen, zou je opgemerkt hebben dat een bewapend politieambtenaar een ongewapende minderjarige met een GSM in zijn hand (zeldene vertoning op stations of straten tegenwoordig, niet waar?) IN DE RUG heeft afgeschoten.

  Dit is geen geldige handeling, behalve binnen de Politiestaat waar de Politie boven alle wetten verheven is.
  Dit verklaart ook de eis van de Officier van Justitie.

  Gezien dat op dit moment alles erop wijst dat Nederland een Politiestaat is waar mensen rechten steeds minder worden gerespecteerd moeten de nabestaanden de weg naar de Europese Hof en/of Amnesty international gaan zoeken.

 13. Even wat feiten :

  – De Politie kwam al opgefokt het station binnenrennen met getrokken pistool vanwege een eerdere steekpartij in Den Haag.

  – Op geen enkel moment is er gekeken, gevraagd of gecontroleerd of het verhaal van de NS en de man die zogenaamd bedreigd werd wel klopte.

  – Ooggetuigen zagen hoe de agenten het perron oprenden, de jongen in paniek wegrende(wat zou u doen als er ineens mannen met pistolen op u afrennen om die tijd ?) zich omdraaide en meteen werd afgemaakt met een schot in de nek.

  Was die jongen een lieverdje ? Nee. Maar hij was hard op weg weer iets van zichzelf te maken. Hij was niet een die-hard draaideurcrimineel noch een grote crimineel zoals de mMrokkaanse jongens die in Amsterdam door hun collegae beseitigt werden met kalashnikovs.

  Hoe weet ik dit allemaal ?

  Ik ken toevallig een groot aantal jongeren die deze jongen hebben gekend.

 14. @Cornelis, bedankt omdat tot nu toe een onbekend beeld voor mij was.

  Deze beeld ziet eruit als een regelrechte Gestapo razzia op een treinperron.
  Bekend verschijnsel in Nederland en tevens verklaart een heleboel.

 15. Nog walgelijker is de poging van politieonderzoeker Jaap Timmer doodschieten van ongewapende burgers te institutionaliseren door het misleidende voorstel om “tuchtrecht” bij het vermoorden van burgers door de politie te betrekken. Het zou bij andere beroepen hetzelfde zijn geweest, aldus Timmer.

  Dit is de zoveelste ommetje met de feiten en waarheid in Nederland, deze keer ten koste van de Rechtstaat.
  Langzaam begin ik mij af te vragen of dit een vaste onderdeel bij de selectie voor leidende functie binnen de Politie is – totale minachting van de mensen/burger rechten en de Rechtstaat.

  Ten eerste behalve het leger is er geen andere zwaar gewapende instantie in Nederland die carte blanche heeft om burgers naar eigen zin dood af te schieten.
  De Politie is er een per definitie Geweldadige institutie die mede door middel van gewapend geweld haar zin over de burgers probeert te verkrijgen.
  Waar het handhaving van de wetten betreft is het welkom, waar het om doelbewuste afschieten van de burgers gaat is er een Rechter die de Rechtstaat en de burgers tegen onnodige gewelddadigheid beschermt goed op zijn plaats.

  Wat Jaap Timmer op de gecontroleerde media probeert te verkopen is het volgende: indien een burger willekeurig door de politie dood geschoten, geen toetsen bij de rechter meer onder de Rechtstaat maar dan “Oeps foutje, sorry!” en gaat weer de Politie op de oude manier verder. De Politie geweld is volgens hem boven alle wetten gesteld. Dit is de kenmerk van een gevaarlijke gekte en tevens hersenspoeling want het neemt alle bescherming van de burgers weg. Gewapende Totalitarisme puur sang.

  Indien Timmer zelf denkt dat hij steeds gelijk heeft moet hij dan maar meteen naar de ouders van Rischi Chandrikasing die hun zon door onnodige politiegeweld verloren hebben, afstappen en naar zijn eigen zin meedelen: “Oeps, sorry, foutje gemaakt” en verklaren vervolgens dat hiermee de boel afgerond is.
  Het is beneden elke mogelijke morele peil en afschuwelijk verwerpelijk.

 16. De verdediging van de politieman voert aan dat er aan onvoldoende training van de politiemensen met wapens zou liggen dat ze onhandig ermee omgaan.
  Dan lijkt me dan dit de meteen de reden om ze juist te verbieden deze wapens te gebruiken want door hun onvoldoende training zijn ze brandend gevaarlijk voor alle burgers.

  Je laat toch niet een onvoldoende getraind piloot een vliegtuig besturen met gevaar voor passagieren.
  Je laat toch niet een buschauffeur met onvoldoende training een bus met gevaar voor de passagieren besturen.

  Uiteindelijk zou het “oeps, foutje” mede ook volgens Timmer zijn geweest.

  Dit betekent dat deze politieman in wezen een bloedgevaarlijke actie uitgevoerd heeft met een pistool dat hij niet onder de knie heeft wat in het onnodige doodschieten van een ongewapende tiener heeft geresulteerd. Het is bovenop op een openbare plekje gebeurd waar normaliter ook passanten aanwezig zijn.

  Ik vraag me dan af hoe zou men tegen aan kijken indien hij op deze openbare plekje door zijn onnozelheid, volstrekt mogelijk een willekeurig passant door zijn onhandigheid met het pistool had afgeschoten. Want daar draait de stelling van de verdediging op in. Niet getraind betekent dat deze politieman in wezen de Russische roulette tov van passanten heeft gespeeld.
  Het is puur mazzel dat hij niet iemand anders heeft afgeschoten.

  Was de doodgeschoten een blanke jongen die terug uit zijn training in de hockey-club kwam, was de algemene reactie steeds hetzelfde gebleven?

 17. Iaerwainbenadar die “haat ” richting Moslims komt niet uit Suriname , daar trouwt men onderling en al . Maar deze haat is begonnen nadat er Pandits uit India geimporteerd werden toen de gemeenschap wat welvarender werd .. “Haatimams” is een probleem waar op gelet word , “Haatpandits “blijkbaar niet … Volgens mijn directe kennisen werd er in sommige Mansils opgeroepen PVV te stemmen ..

 18. Ook als Rishi Chandrikasing wel een geharde meerderjarige beroepscrimineel was geweest, dan was het nog altijd doodslag of zware mishandeling met de dood tot gevolg geweest. Hij had geen wapen in zijn handen en hij was geen aantoonbare acute bedreiging voor zijn omgeving. Je hoeft geen modelburger te zijn om niet zomaar door de politie verwond of gedood te worden.

  Het is nogal bitter dat je eigenlijk geen huurmoordenaar meer nodig hebt in dit huidige klimaat. Gewoon een anoniem telefoontje naar de politie dat iemand die je niet mag met een wapen loopt te zwaaien en met een beetje geluk schieten ze hem voor je af.

  De huidige politiebevoegdheden moeten aanzienlijk worden terug geschroefd. Schieten mag alleen uit Noodweer en geweld bij aanhouding moet gepast zijn. Politieagenten en bijzondere opsporingsambtenaren moeten zonder vuurwapen patrouilleren tenzij zij een periodiek schietexamen met succes hebben afgelegd. Bijzonder opsporingsambtenaren zouden alleen onder strenge voorwaarden een vuurwapen mogen hebben onder diensttijd. Ik heb niks tegen gewapende boswachters aangezien stropers ook gewapend zijn maar bij de meeste beveiligers en conducteurs zie ik daar het nut niet van in.

 19. Supergoed Sofia, helemaal mee eens over de Burgernet/Stasinet gebeuren en verklikken:

  “Het is nogal bitter dat je eigenlijk geen huurmoordenaar meer nodig hebt in dit huidige klimaat. Gewoon een anoniem telefoontje naar de politie dat iemand die je niet mag met een wapen loopt te zwaaien en met een beetje geluk schieten ze hem voor je af. “

 20. @Al Bakrastani: Ik heb ook niet geschreven dat de “haat” uit Suriname komt, maar geschreven dat het opvallend is dat een groot deel van de NL hindoestaanse populatie uit Suriname komt, die zichzelf, van de DUBBELE emigratie noemt. India-Suriname en soms meerdere generaties daarna naar NL is gekomen. Feit blijft de 17 jarige Rishi dood is. Dat is het echte trieste verhaal.

 21. Is dit rechtse regime hiermee bezig ?

  Doodseskaders

  In recenter tijden waren er doodseskaders actief in Latijns-Amerika, onder andere in Guatemala, El Salvador en Haïti. Deze doodseskaders waren vaak extreemrechts geïnspireerd en gelieerd aan het leger. In Guatemala zijn gevallen bekend van doodseskaders die gehele dorpen uitgemoord hebben, omdat die dorpen (vermoedelijk) guerrillastrijders onderdak boden. In landen waar een linkse of burgerregering aan de macht kwam probeerden zij door terreurcampagnes de bevolking te intimideren. Bekendste slachtoffer van zulke doodseskaders was de Salvadoraanse aartsbisschop Óscar Romero. In sommige landen, waaronder Brazilië, werden niet alleen politieke tegenstanders uit de weg geruimd, maar ook andere ‘ongewenste’ personen, zoals straatkinderen. Veel leiders van doodseskaders waren getraind in de Amerikaanse School of the Americas (SOA), die dan ook ‘School of the Assassins’ als bijnaam kreeg.

  Nee dat denk ik niet maar er is een partij die dit wel ziet zitten gezien hun sympathie voor Breivik.

  Als het aan de PVV lag met hun wapengeilheid hadden we dat hier ook.

Reacties zijn gesloten.