Nieuwe baan voor de man van anderhalf miljoen: ‘Esther Voet on steroids’

De man van anderhalf miljoen heeft een nieuwe (en ongetwijfeld riant betaalde) baan.
Anderhalf miljoen Euro’s of dollars? Nee: iemand die het voor niet minder dan 459.000 Euro per 12 minuten doet, die zich als zogenaamd gezant geëngageerd heeft met zo’n beetje al het gajes dat er in de wereld en met name in staten als Arabië, Egypte en Bahrein te vinden is, heeft veel meer dan anderhalf miljoen op zijn bankrekening.
Tony Blair, over hem heb ik het, is daarmee wellicht een van de best betaalde en meest vermogende oorlogsmisdadigers van deze tijd naast lieden als George W. Bush, Dick Cheney en Jan Peter Balkenende.
Als trouwe vazal van de Verenigde Staten heeft Blair zich medeplichtig gemaakt aan de moord op naar schatting ruim anderhalf miljoen mensen in de zogeheten ‘War on Terror.’

Een nieuwe baan dus voor deze oorlogsmisdadiger. Tony Blair gaat een club leiden die ‘het anti-semitisme in de wereld moet gaan bestrijden.’ Zo lezen we in zijn taakomschrijving:

The council’s aim is to tackle prevailing anti-Semitism in European countries, ultimately making Holocaust denial a criminal offense, defining racism and anti-Semitism and paying for security at Jewish schools and synagogues.

Bron

Een soort Esther Voet on steroids dus die vast en zeker ook de synagoge van Uppsala gaat beveiligen.
Geen woord over de toenemende haat, bedreigingen en (moorddadig) geweld jegens niet-joden zoals bijvoorbeeld islamitische medemensen.
Toch is er iets raars met de taakomschrijving zoals die hierboven geciteerd is.
Ik dacht namelijk dat anti-semitisme al gedefinieerd is door die andere minkukel die over oorlogen en staatsgrepen wat uit te leggen heeft als zijnde kritiek op Israël en de terreur en genocide die het pleegt jegens de Palestijnen.

Dit alles doet me denken aan de zo rake opmerking van onze medeschrijver Harry Dillema die iets zei in de trant van dat het wel verrekte handig is als je voor jodenhaat een apart woord hebt wanneer je anderen, niet-joden ongestraft wilt kunnen haten.
Zo is het maar net.

Overigens wist u dat er een speciale site bestaat welke oproept tot de arrestatie van Tony Blair ten einde hem te kunnen berechten wegens oorlogsmisdaden?
Dus als ie vandaag of morgen nog een keer in Nederland komt om zijn wetenswaardigheden en wijsheden voor 459000 Euri per 12 minuten ten toon te spreiden, zou u kunnen overwegen de nabestaanden van die anderhalf mljoen en de mensheid in het algemeen een dienst van onschatbare waarde te bewijzen…