Moordenaar Lübcke bekende neonazi

De man die ervan wordt verdacht CDU-politicus Walter Lübcke om het leven te hebben gebracht, is al geruime tijd actief in het extreemrechtse circuit. In 2009 werd hij tot 7 maanden gevangenisstraf veroordeeld omdat hij samen met 400 andere ‘Autonome Nationalisten’ een bijeenkomst van de vakbond DGB aan had gevallen.

Volgens de politie heeft hij zich sinds die tijd rustig gehouden, maar daar wordt links en rechts flink aan getwijfeld. Volgens de antifascistische actie- en onderzoeksgroep

Ernst stond al in 1993 bekend als rechtsextremist. In dat jaar pleegde hij een mislukte bomaanslag op een AZC. In de daarop volgende jaren bouwde Ernst een indrukwekkend strafblad op, met veroordelingen wegens mishandeling, brandstichting en verboden wapenbezit. Volgens Zeit Online nam hij in 2004 in Gladenbach deel aan een demonstratie van een fascistische actiegroep.

Volgens de Süddeutsche Zeitung heeft Ernst op zijn Youtube-kanaal gezegd dat er doden gaan vallen ‘als de regering niet aftreeedt’. Bij het doorzoeken van  zijn woning zou de politie diverse wapens gevonden hebben.