Moordenaar Jo Cox blijkt neo-nazi

Helen_Joanne_Cox
Jo Cox. RIP

Thomas Mair, de man die gisteren Labour-parlementariër Jo Cox doodschoot, is allerminst het politiek onbeschreven blad dat de MSM ons gisteren voorschotelden. Mair is al tientallen jaren een aanhanger van de nazistische National Alliance, bij wie hij in het verleden ook handleidingen voor het maken van explosieven en handwapens bestelde. Dat zegt het Southern Poverty Law Centre (SPLC). De NA is een expliciet genocidale organisatie, die oproept tot de uitroeiing van Joden en de creatie van witte thuislanden.

Volgens het SPLC  betaalde Mair $620 aan de NA voor  boeken met titels als  “Chemistry of Powder & Explosives”“Incendiaries” en “Improvised Munitions Handbook”. Het laatste boek bevat instructies voor het maken van een “Pipe Pistol For .38 Caliber Ammunition”. Onderdelen daarvoor zijn vrijwel overal probleemloos te verkrijgen. Volgens getuigen gebruikte Mair bij de aanslag op Cox een ongewoon wapen dat “eruitzag alsof het thuis gemaakt was”.

Volgens The Daily Telegraph had Mair ook een abonnement op “SA Patriot”, een inmiddels niet meer bestaand pro-apartheidstijdschrift uit Zuid-Afrika. “SA Patriot” werd gesteund door Clive Derby-Lewis, die betrokken was bij de moordaanslag op Chris Hani.

Mair had ook banden met “Springbok”, een “white supremacist” organisatie, die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Afrika, maar tegenwoordig haar hoofdkwartier in Engeland heeft. “Springbok” verlangt terug naar de goede oude tijd van de Apartheid, toen zwarten hun plaats nog kenden en gewoon deden wat de Grote Blanke Bwana hen opdroeg. Springbok werkt recentelijk nauw samen met de Bezorgde Burgers van Pegida en concentreert zich met name op de “strijd” tegen de verfoeide EU.

Mair is dus allesbehalve het onschuldige lam dat de NOS ons gisteren voorschotelde. Hij is een keiharde neo-nazi, met banden met diverse fascistische organisaties. Die banden zijn ook niet van gisteren, ze gaan op zijn minst terug tot de jaren ’90. Alles wijst erop dat Mair gedreven door zijn haat tegen de EU en immigranten doelbewust een prominente linkse parlementariër met uitgesproken pro-Europese standpunten tot doelwit heeft gekozen.

Toevoeging: voor een uitstekende beschouwing over de incompetentie en de stuitende lafheid van de vaderlandse media zie dit artikel van Jelmer Renema op Frontaal Naakt.