Minister tot gehandicapten: “Jullie zijn het gewoon niet waard”

Zoals u weet zijn in het Verenigd Koninkrijk de ideologische broertjes en zusjes van Rutte, Asscher, Klijnsma en de rest van de bruine, schedelmetende en oorlog tegen de minder fortuinlijken voerende kliek aan de macht.
En er zijn zo van die momenten dat het geteisem ondanks alle pogingen daartoe het valse masker van beschaving, moraal, compassie en empathie waarachter het zich net als in Nederland verschuilt bij het uitvoeren van de misdadige plannen op te houden, daar simpelweg niet in slaagt en het ware gezicht laat zien.
David Freud, zeg maar een soort Klijnsma in het Tory-rampenkabinet, antwoordde in de marge van een recente partij-conferentie op een vraag van een conservatief raadslid over het minimumloon voor gehandicapten en chronisch zieken:

You make a really good point about the disabled. Now I had not thought through, and we have not got a system for, you know, kind of going below the minimum wage … I know exactly what you mean, where actually as you say they’re not worth the full wage and actually I’m going to go and think about that particular issue … whether there is something we can do nationally … which if someone wants to work for £2 an hour …

Vrij vertaald: “Verrek zeg kerel! Je hebt gelijk! We gaan eens kijken hoe we die verrekte gehandicapten (ook in het Verenigd Koninkrijk waar hulp behoevende mensen en hun verzorgers uit elkaar gedreven worden- soms met gedwongen huisuitzetting en al – door terreurmaatregelen waaronder de beruchte ‘bedroomtax’ beschouwen Rutte’s equivalenten ziek zijn als een keuze) nog eens eventjes verder een poot uit kunnen draaien!”
Hier hoe riant het geboefte in pak er zelf voor staat terwijl miljoenen door hun toedoen niet meer weten waar ze het geld voor zelfs maar een fatsoenlijke maaltijd vandaan moeten halen.

De regering die tientallen miljarden verkwanselen aan de vervanging van een nucleair onderwatermonster een heel wat minder groot probleem vindt dan het betalen van het minimumloon aan mensen die het wel heel hard nodig hebben, tracht zich nu in allerlei bochten te wringen om de door Freud aangerichte politieke schade zoveel mogelijk te beperken.
Laat niemand zich enige illusie maken: niet de IS of Al Qaida zijn onze vijanden. Het zijn de Ruttes, de Camerons, de Merkels en al die andere schoothondjes van de wapenindustrie en de banken voor wie geldt: ‘Kanonen statt Butter.’
Zij en hun baasjes van de wapenindustrie en de financiële wereld zijn ons ongeluk en als het tegenzit de oorzaak van onze ondergang en die van de rest van de planeet. Niet chronisch zieken, gehandicapten of ‘de’ moslims.

"Ze zijn het niet waard"
“Ze zijn het niet waard”