Middelvinger…

Een paar dagen geleden kwam ik deze Tweet tegen:

2013-12-17 Middelvinger

Ja, de Hermandad heeft het er maar druk mee. Met dat flink zijn. Met dat krachtdadig optreden tegen…tja, tegen wie eigenlijk?

Tegen dames die op Twitter in het vuur van de discussie over de stompzinnigheid van de heksenjacht van de politie (waaraan de helft of meer van de capaciteit opgaat) op cannabis een keer geheel terecht m.i.  ‘lul’ zeggen tegen zo’n twitterende dwaas van de Hermandad. Want dat doen de ‘waakzame en dienstbare’ dienders naast achter plantjes aanrennen: twitteren. Twitteren tot de vingers blauw zien en nog eens Twitteren. Schijtziek wordt een normaal mens van die Tweets die de NSB-instincten van mensen tot ongekende hoogte aanwakkeren. Dag in, dag uit.

Goed, en nu dan deze over een automobilist die bij een lasercontrole de middelvinger opsteekt en daarvoor een absurde boete tegemoet mag zien.

Gelukkig mag je in dit land openlijk, zoals psychopaat Bart Schut destijds op Twitter deed, en ongegeneerd oproepen tot het uitroeien van grote groepen mensen.

Dat mocht ook de moreel net zo ontspoorde Leon de Winter en daar mocht de alweer net zo ontspoorde parlementariër van de nazi-collaborateurspartij SGP Kees van der Staaij dan weer instemmend smakelijk en zonder zelfs ook maar een blik van afkeuring daarover te krijgen van zijn collega’s om lachen.

Ook mag je gelukkig ongestraft, zonder enige sanctie of boete, met je racistische hufteromroep omwille van de kijkcijfers en de al meer dan een decennium durende stemmingmakerij tegen mensen van buitenlandse komaf een Russische winkelier het ziekenhuis in werken met op zijn minst de symptomen van een hartaanval, veroorzaakt door een piece of lowlife uit de stal van evenzo piece of lowlife en door geweld geobsedeerde Jan Bennink.

Als parlementariërs mag je gelukkig ongestraft en zonder dat het ook maar een spoor van verontwaardiging in de maatschappij teweegbrengt ‘debatteren’ over ‘die Marokkanerfrage’.

Alsof de middelvinger daarmee nog niet nadrukkelijk genoeg is opgestoken naar de Nederlanders van Marokkaanse afkomst, doe je dat op de dag af precies 45 jaar geleden na de moord op diegene die bij uitstek staat voor de strijd tegen (geïnstitutionaliseerd) racisme, Martin Luther King.

Zoiets getuigt van tact en historisch besef zullen we maar zeggen.

Gelukkig mag je als Hermandad ook glashard en ongestraft ontkennen dat de Nederlandse politie vergeven is van het racisme en buitensporig gewelddadig is tegen alles wat niet roomblank is, een kaal geschoren kop heeft of Henk dan wel Ingrid heet.

Waarmee je dan de middelvinger als Hermandad op steekt naar de nabestaanden van een 17 jarige jongen, die door zo’n trigger-happy hooligan in uniform is doodgeschoten omdat-ie niet roomblank was, geen kaal geschoren kop had en niet Henk dan wel Ingrid heette.

Gelukkig mag je als Hermandad ook ongestraft laten blijken dat de vrijheid van demonstreren door PVV-tokkies wat diezelfde Hermandad betreft boven dat van een mevrouw uit West-Papoea gaat, door die mevrouw weg te werken, in plaats van het schorem dat haar belaagt en bedreigt.

Als burgemeester van een tamelijk grote stad mag je onbeschaamd en ongestraft reclame maken voor het fascistische kutbedrijf G4S, en daarmee als burgemeester de middelvinger opsteken naar de slachtoffers van de misdaden tegen de menselijkheid in het Midden-Oosten, waar dat bedrijf mede-veroorzaker van is, alsook tegen de slachtoffers in Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk, nietwaar mevrouw Annemarie Jorritsma van Almere?

Zo rolt Nederland.

En om de laatste dagen van het jaar voor een hoop Nederlanders, die zich ernstig zorgen maken over de vraag hoe lang het eigenlijk nog min of meer goed gaat eer de bom letterlijk barst in dit door bruine diarree ondergelopen landje, nog even extra flink te vergallen en naar hen de middelvinger op te steken, laat de propagandamachine van het neo-liberalisme een paar duizend Henk en Ingrids een geblondeerde fascist verkiezen tot ‘politicus van het jaar’ omdat… ja, het staat er echt : ‘hij zo goed kan luisteren.’

Daarom naar al diegenen die ik hier expliciet of minder expliciet genoemd heb en naar een heleboel evenzo moreel ontspoorde idioten die ik hier niet heb kunnen noemen louter en alleen omwille van de hoeveelheid ruimte op deze voortreffelijke site: een dikke vette middelvinger.

De ‘waakzame en dienstbare’ dienders van de Hermandad roep ik bij nader inzien op ook volgend jaar toch maar, en ondanks dat een normaal mens ervan kotst, ontstellend veel te twitteren: het geeft namelijk een mooi inkijkje in de bedroevende morele en professionele staat van ’s lands politie.

Zo zullen ook – daar ben ik van overtuigd – historici over vijftig jaar oordelen als de bruine pest die dit land teistert voorbij zal zijn.

5 gedachten over “Middelvinger…”

 1. 61% van onze dienders heeft weleens te maken gehad met tegen hen gericht geweld. Dit loopt volgens de Overheid de spuigaten uit.

  Zeker nooit gehoord van het spreekwoord “Je oogst wat je zaait”

 2. @JJB, kijk ik denk dat er betere methoden zijn dan geweld om iets te bereiken. Met gebruik van geweld leg je het altijd af tegen een veel machtiger en scrupulose overheid.
  Maar ik ben het wel met je eens: ook de Hermandad oogst wat het zaait en moet er maar eens over nadenken of het ontbreken van enig moreel gezag niet te maken heeft met structureel racisme binnen de politie alsook het met een ‘Befehl ist Befehl’ instelling de loopjongen uithangen voor fascisten als Ivo Opstelten en Schreibtischmörder Fred Teeven. Kortom: niet goed, wel begrijpelijk.

 3. Ralph, dat is exact wat ik bedoel. Een vriend van mij liep gisternacht door de stad omdat ie niet kon slapen. Hij wandelde gewoon wat. Een politiebusje stopte en de agenten begonnen op een nogal irritante manier te vragen wat hij daar deed en waarom hij daar liep. Zijn antwoorden waren blijkbaar niet voldoende aangezien het busje hem nog een hele tijd bleef volgen.

  Dan hebben we nog de onlangs gehouden lawaaidemonstratie tegen de aanwezigheid van mevrouw Le Pen. Wat deed de Politie ? Die gingen zonder reden meppen.

  Machtsmisbruik komt steeds vaker voor, en zal dan ook bij het wat agressievere deel van de bevolking *ik laat de dronkaards en geestelijk lijdenden hier met opzet even buiten* tot asociaal gedrag jegens de Politie leiden.

  Dan zijn er ook nog de zaken van oneigenlijk geweld met behulp van het dienstpistool, wat een jonge knul het leven kostte, en wat sinds 2000 een verontrustende toename laat zien.

  Een repressieve overheid lokt verzet uit. Dat is al eeuwen een feit.

  Begrijp me goed, er zijn nog steeds Agenten, Rechercheurs en andere overheidsdienaren met het hart op de juiste plaats. Helaas schort het steeds meer aan de opleiding en het duurt in het algemeen best lang voordat Overheidsdiensten zeggen “genoeg is genoeg, we doen hier niet (meer) aan mee” (Zie de Roemeense revolutie, maar ook onlangs Griekse agenten die mee demonstreerden omdat ze het zat zijn.)

 4. Niet alleen bij de politie is er veel machtsmisbruik. Bijna ieder bedrijf nu weet dat hun werknemers vrezen voor hun baan. Ik heb het dan niet over het management. Als iemand bang is voor zijn/haar baan kun je doen met ze wat je wil. Zeker als rechtbijstand te duur wordt en ontslagrecht versoepelt. Ze weten precies wat ze doen die VVDers.

  En die Hooijmaijer ontvangt nog steeds 6000 euro p/m wachtgeld en heeft daardoor 300.000 euro op de bank voor niets doen. Dat kan allemaal weer wel.

Reacties zijn gesloten.