Met je Joods-Christelijke normen en waarden en witte privileges

Recent heeft voormalig politicus Tofik Dibi een (verder prima stuk) geschreven over ‘Wit Privilege’, er reeds vanuit gaande dat er weerzinwekkende reacties op zouden komen besloot ik de zoekfunctie van Twitter maar eens te gebruiken. Een reuze handige tool om, uiteraard beschermd door een Hazmat-suit, in het riool genaamd Twitter, te duiken.

Oh ja, het bewuste stuk is o.a. hier te lezen.
geenstijlHet bleek dat ‘de digitale zuipkeet voor jongeren’, geenstijl.nl, een artikel op hun site heeft gezet, als reactie op die van Tofik Dibi. Prima verder, zou je denken; als tegenreactie heeft Dibi daar weer op, een best wel grappige reactie via zijn Twitteraccount gegeven. Zo gaan die dingen nou eenmaal. Toch?

Wat zag ik tot mijn enorme verbijstering? Op die afbeelding voelde een persoon achter het Twitteraccount JDLSupport zich geroepen om daar weer een reactie op te geven.

Een typerende, nog wel.

zelfswijjoden

Inderdaad, een zgn. ‘OMG’ reactie. Ook van mijn zijde.

Dat account behoort toe aan de Nederlandse “afdeling” van Jewish Defence League ]

JDL

Deze gewelddadige rechts-extremistische groepering heeft dus een Nederlandse “woordvoerder” die zich op de volgende manieren uit:

Antisemitisch – ‘wij joden zijn eigenlijk toch onze verwerpelijke stereotypering’

Homofoob en tegelijk racistisch – ‘privileged homofiele rifaap als jij’

Vul maar aan. (Mogelijkheden zat, om aangifte te doen. Me dunkt.)

Dit naar aanleiding van het feit dat Tofik Dibi een artikel heeft geschreven over ‘White Privilege’. Persoonlijk, met mijn roomblanke billetjes, ben ik Dibi dankbaar voor het feit dat hij de moeite heeft genomen om dat artikel te schrijven. Des te meer artikelen over een bestaand probleem zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat er meer bewustzijn dan onderbuik ontstaat, derhalve kudos enzo.

De persoon achter dat JDL account heeft een macabere vorm van “humor”. Zo bleek, ook.

azariainfidel

Inderdaad, zelfs de doden ontvangen geen respect.

Wanneer wel?

Overigens een zijdelings verzoek, indien mogelijk, zou iemand die een Twitteraccount heeft, het bovenstaande willen voorleggen aan, zowel, Esther Voet alsook Den Lijder én ‘de useful idiots’ van PEGIDANederland. Dank, alvast?