Met een bord voor je buik langs de straat – Frankrijk 28 juni 2016

Nee maar, de Eiffeltoren was gisteren dicht vanwege een staking in verband met de Loi travail. Wat een klap voor de toeristen! Wat een tegenslag voor de Franse staat!

Dit soort gejammer bewijst dat de staking tegen de “hervormingen” effect heeft, evenzeer toont het wat (internationale) solidariteit inhoudt voor de consument die wil gaan zien vanaf de Eiffeltoren of de foto’s die je volop kunt zien in allerlei media kloppen. De Toeristische Beleving als reproduceerbaar evenement. Die staking moet er niet tussen komen, bij de Authentieke Ervaring.

Wie in Toulouse was (Tolosa op zijn Occitaans) heeft kunnen waarnemen hoe de politie inhakte op de demonstratie die rustig verliep: vier fotografen mishandeld en het werken onmogelijk gemaakt.
In Rijssel (of wilt u dat ik Lille schrijf?) verrezen brandende barricaden.
En in Parijs was de kooi voor de demonstranten weer gereed: Fotoreeks op Libération.
De site van L’Humanité vermeldt naar men zegt dat er tweehonderdduizend mensen op de been waren gisteren. Op het ogenblik van schrijven was die site evenwel niet bereikbaar.

De Franse president heeft laten weten dat hij tot het uiterste zal gaan bij het doordrukken van de wet. Het schamele vernisje van (sociaal-)democratie is allang weggespoten met traangas en pepperspray.

Tot beter begrip van de titel: hier.