Merkel, Juncker, allemaal bidden ze dat Berlusconi en zijn extreemrechtse bondgenoten de verkiezingen winnen

Zondag 4 maart beleeft de Europese Unie nog eens een cruciale dag (maar sinds het verlies van Le Pen in Frankrijk veroorzaakt dat al lang geen rimpel meer). De achterban van de Duitse SPD kan de grote coalitie met Merkel wegstemmen. Merkel zit ondertussen te duimen dat Berlusconi de verkiezingen wint. Jawel, Berlusconi, de man die op 81-jarige leeftijd opnieuw politiek relevant probeert te worden in een samenwerking met twee extreemrechtse partijen.

Eén titel op een bekende nieuwssite vatte onlangs zo wat alles samen wat u moeten weten over de Italiaanse verkiezingen van zondag 4 maart. Het artikel ging over het blitzbezoek dat Silvio Berlusconi eind januari aan de Europese instellingen in Brussel bracht waar hij ‘photo opportunity’ ontmoetingen had met mensen als commissievoorzitter Juncker.

‘EU welcomes Silvio Berlusconi as the man to save Italy from populism’. Voilà, het stond er echt. Op Euronews. Berlusconi, de 81-jarige man die na zijn veroordeling voor fraude niet eens een mandaat mag opnemen, die in 2011 ontslag nam na schandalen over onder meer de bunga bunga-feestjes met minderjarige meisjes, die met zijn media-imperium de hele Italiaanse maatschappij verziekte en daarna de politiek nog eens in het bijzonder, die 20 jaar het gezicht was van het populisme in Europa, die Berlusconi is volgens de wereldvreemde eurocraten rond Schuman de ideale figuur om de EU te redden van … populisme.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

1 gedachte over “Merkel, Juncker, allemaal bidden ze dat Berlusconi en zijn extreemrechtse bondgenoten de verkiezingen winnen”

  1. Pingback: Misschien moeten de “populisten” Italië redden van de fascisten | Krapuul

Reacties zijn gesloten.