Marc Dullaert, rots in de branding voor kinderen , moet blijven

Screenshot marc dullaertDe Nationale Ombudsman wil Kinderombudsman Marc Dullaert niet opnieuw voordragen voor herbenoeming of verlenging. De in april vorig jaar aangetreden Reinier van Zutphen wil een eigen team samenstellen en daar past Marc Dullaert blijkbaar niet in.

Het vreemde is dat Dullaert het voorzitterschap van het Europese netwerk van Kinderombudsmannen aanvaard heeft nadat hij Van Zutphen duidelijkheid had gevraagd over zijn toekomst.

Bronnen binnen het bureau van de Nationale Ombudsman zeggen dat Dullaert na de zomer Van Zutphen heeft gevraagd om duidelijkheid. Mocht zijn aanstelling niet verlengd worden, dan zou hij afzien van het Europese voorzitterschap. Van Zutphen zou ten langen leste hebben ingestemd, maar daar begin deze maand op zijn teruggekomen.

(bron)

Marc Dullaert is een gedreven persoon, eigenzinnig, een luis in de pels en daar schijnt Van Zutphen zich aan te irriteren.

De kop van Marc is de eerste die rolt, de volgende kop die bij de reorganisatieplannen van Van Zutphen gaat rollen is waarschijnlijk die van de algemeen directeur.
Binnen de organisatie is inmiddels grote onrust ontstaan.

Van Zutphen bereidt een ingrijpende reorganisatie voor van zijn bureau. Hij blijkt vorig jaar in stilte een externe adviseur te hebben aangetrokken die een zogeheten ‘gespreksnotitie’ heeft geproduceerd. Het stuk is slecht ontvangen in de ondernemingsraad. Het zou wijzen in de richting van een sterkere greep van Van Zutphen op het apparaat van professionals. ‘De mensen direct onder hem moeten wijken’, zegt een betrokkene.

(bron)

Inmiddels is er een actie gestart om Marc Dullaert te behouden als Nationale Kinderombudsman. Er kan een petitie ondertekend worden. Op twitter stromen onder #dullaertmoetblijven de steunbetuigingen binnen.