Malek F. krijgt tbs voor onbepaalde tijd

De Haagse messteker Malek F. wordt door de rechtbank volledig ontoerekeningsvatbaar geacht. Hij krijgt dan ook geen celstraf, maar TBS voor onbepaalde tijd. Dat vonnis komt in de praktijk neer op levenslang.

De rechtbank acht bewezen dat hij drie mensen neerstak met de bedoeling hen te doden. Dat kwam echter niet voort uit een terroristisch motief, maar uit zijn psychose:

De 32-jarige Syrische vluchteling dacht al een tijd dat hij door duivelaanbidders werd achtervolgd, die hem op het “pad van de duivel” wilden brengen. Om van hen af te komen, kocht hij een mes. Anders dan het Openbaar Ministerie denken de rechters niet dat F. doet alsof hij een stoornis heeft. De symptomen zijn eerder door zijn familie, zijn huisarts en andere hulpverleners gesignaleerd.

Op 5 mei vorig jaar stak Marek F. in de buurt van station Hollands Spoor drie mensen neer. Hij hoopte zélf gedood te worden, om op die manier van zijn ‘demonen’ af te komen. Uiteindelijk werd hij door de politie neergeschoten.

Extreemrechts gaat op sociale media helemaal over de rooie, maar dit vonnis is in de praktijk zwaarder dan de eis van het OM (15 jaar cel + dwangverpleging). Marek F. zal naar alle waarschijnlijkheid de buitenkant van de inrichting nooit meer zien.

Oh, uiteraard had opperfascist Geert Wilders ook een mening:

Bron