Liberale bewindslieden brengen vrijheidsberoving in rekening bij de beroofde

Gedetineerden gaan 12,50 euro betalen voor elke dag dat zij achter de tralies zitten, voor maximaal zes maanden. Ook een veroordeling door de rechtbank gaat criminelen geld kosten. Dat staat in de dinsdag verschenen begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Dat gedetineerden moeten gaan meebetalen aan hun eigen celstraf, stond al in het regeerakkoord, maar een bedrag was nog niet bekend. Het ministerie hoopt met de eigen bijdragen zo’n zeven miljoen euro per jaar op te halen. Ook moeten verdachten een ‘eigen bijdrage’ gaan betalen in het geval van een veroordeling in eerste aanleg. Dit moet het ministerie 53 miljoen euro per jaar opleveren.

Verder lezen.

8 gedachten over “Liberale bewindslieden brengen vrijheidsberoving in rekening bij de beroofde”

 1. Omdat iedere burger per definitie verdachte is, wordt er een eigen risico ingevoerd van 360 Euro per jaar voor het geval die burger in de gevangenis terecht komt.
  Verder wordt er een zogeheten ‘drone-belasting’ ingevoerd ten einde de verdachte burger zelf mee te laten betalen aan het bespioneren van hem en haar.

 2. @1, Woahahahahaha, dit is supergoed en bovenop klopt het helemaal. Alles wat afgeluisterd, opgenomen en stiekum door de staatsadministratie en diensten gedaan wordt is zeker op de kosten van de belastingbetaler.

  Er ontbrak alleen de eigen risico “veiligheid en dronen” nog.

  😆

 3. Bij een civiele gijzeling, waarbij een armlastige wordt opgesloten omdat hij/zij niet aan de betalingsverplichtingen kan voldoen en de rechter veronderstelt dat het wel mogelijk is, wordt de gegijzelde dus lekker verder in de financiële drek geduwd.

 4. Als je veroordeeld bent…. dus voor de wet schuldig bent en je moet dan wat bijdragen voor je eigen kamer…. Ik weet niet of dit nu zo slecht is.

  Maar om ze daardoor idd ten gronde te richten zodat je zeker weet dat zodra ze vrij zijn weer het verkeerde pad op gaan omdat ze failliet zijn en toch willen eten en en dak boven het hoofd…

  Deze regel kan je beter op de gemiddelde VVDer uitvoeren want die gasten bulken van het geld wat niet van hen is en horen per definitie in de gevangenis.

 5. Dat los van de verhoging griffiekosten.

  Het “te voeren beleid” werkt dus niet enkel ‘recidive’ in de hand, maar ook nieuwe schuldenaren wanneer zij uit de bajes komen, na uitzitten opgelegde straf.

  Wat weer een extra belasting/ druk geeft op het budget van de verschillende gemeenten in het land; gezien deze voor steeds hogere (on)kosten komen te staan, vanwege het beleid zoals het huidige kabinet dat wil invoeren – met hun oogkleppen op, dat is – en wat uiteindelijk dus weer voor rekening komt van de burgers middels/ via belastingen.

  Een enkelband, bijvoorbeeld, is in de meeste situaties géén oplossing – ook niet voor de slachtoffer(s). Eerder het tegenovergestelde, zoals mogelijke wraakneming op dader(s) met alle risicos plus onkosten vandien!

  @2 inderdaad, Dré.

 6. @5 , Leon

  “en je moet dan wat bijdragen voor je eigen kamer”

  Dat stukje komt (mede!) voort uit het: ‘een gevangenisstraf is als een vakantie, en daar moeten “wij” (lees: Henk en Ingrid) toch ook voor betalûh’. Trap niet in die stinkende valkuil.

  In plaats van alles in te zetten, om ‘recidive te voorkomen’ (meest effectief, zoals div. onderzoeken keer op keer uitwijzen), zet men dit soort WANbeleid in.

  Wat uiteindelijk hogere (on)kosten met zich mee zal brengen, ten koste van de burger – en dus ook de (toekomstige) slachtoffers van de (toekomstige) veroordeelden.

  Een veroordeelde crimineel, die na het uitzitten van de door een rechter opgelegde straf, met meer/ hogere schulden komt te zitten, zal eerder geneigd zijn om weer de criminaliteit in te duiken. Recidive.

  Dat is een cirkel die ten alle tijde voorkomen dient te worden. Mede omdat verder *niemand* nieuwe slachtoffers wil.

 7. Dat houd in dat zij met de arbeid verdiende 36 euro per week ,na het verlaten van de lik met een restschuld blijven zitten .En TEEVEN hoe houd ik de gevangenissen vol .

Reacties zijn gesloten.