Levensgrote standbeelden van naakte Donald Trump onthuld

Donald Trump stond gisteren spiernaakt op Union Square in New York, compleet met uitgezakte billen, bierbuik, spataderen en minuscuul geslachtsorgaan. Niet de échte Trump, natuurlijk, maar een standbeeld. Tegelijk met de actie in New York werden ook in Los Angeles, San Francisco, Cleveland en Seattle beelden van Trump opgericht. Op de basis van de standbeelden stond met grote letters THE EMPEROR HAS NO BALLS, een verwijzing naar zowel het sprookje van Hans Christian Andersen  als Trump suggesties tijdens de campagne dat niemand “zo’n grote” heeft als hij.

De actie is uitgevoerd door de street guerrillas van Indecline, door de pers meteen betiteld als “een anarchistische groep”, al valt daar gezien de geschiedenis van de groep wel wat op af te dingen. Lachen is het natuurlijk wél, al zal geen enkele Trumpfan door een dergelijke actie zijn/haar mening bijstellen.

Helemaal hilarisch was de droogkomische reactie van de gemeente New York. Na het standbeeld verwijderd te hebben, zei een woordvoerder: “NYC Parks stands firmly against any unpermitted erection in city parks, no matter how small”.

CqK-Hq-UkAAUu8r
Illustratie: Twitter