Lekker geld verdienen bij een begraafplaats, dat doet Amsterdam bruisen

Festivals horen spontaan te zijn, van hot naar her te trekken en via mond-tot-mondreclame publiek te trekken. Wat in Nederland (en niet alleen daar) nu voor festivals doorgaat is commerciële rommel voor een rommelpubliek dat geld kan neerleggen en een bende kan achterlaten.
Maar u weet het, voor de “liberalen” van VVD-, D66-, PvdA- en SP-snit zijn dit opmerkingen van een oude zeur die wat grassprietjes wil beschermen. De stad moet bruisen ook al is het dan niet in de stad. En bruisen moet een verdienmodel zijn. De drie eerstgenoemde partijen hebben zich ingezet voor het verbieden van en jagen op echte festivals.

De Amsterdamse parken zijn vogelvrij verklaard. Niet alleen met koninginnedag of hoe heet die rotzooi nu ook alweer, maar ook in het seizoen waarin er verdiend kan worden aan drank en hitherrie. Waarschijnlijk geldt het niet alleen voor Amsterdam maar de parken waar Eli Heimans en Jac. P. Thijsse hun natuurkennis eerst ontwikkeld hebben zijn al heel speciaal – en verder gaat vooral het Zuiderzeepark, o pardon, het Flevopark en de er bij liggende Joodse begraafplaats oud-krapulist Jaap de Paauw en mij bijzonder aan het hart. Maar stel je voor dat “liberalen” de doden een beetje met rust zouden laten.

Er kan tegen getekend worden, altijd het minste en eerste actiemiddel.