Leger paraat in Suriname om op te treden tegen demonstranten

In Suriname zijn momenteel demonstraties en barricades aan de orde van de dag. Er is een opstand gaande tegen de zittende regering die van corruptie beschuldigd wordt (ongetwijfeld terecht). Inmiddels wordt inzet van het leger overwogen:

Het Nationaal Leger van Suriname heeft bijzondere voorzorgsmaatregelen getroffen om te garanderen dat de Surinaamse politie ondersteund wordt bij het garanderen van orde en veiligheid op het totale grondgebied van de republiek. Zo is de staat van paraatheid van het Nationaal Leger verhoogd, terwijl de gezamenlijke surveillance met de politie ook is opgevoerd.

De bewaking van strategische objecten en infrastructuur is ter hand genomen. Aan de samenleving wordt het beroep gedaan om strafbare handelingen achterwege te laten.

Volgens luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, is er respect voor het recht op vrije meningsuiting en vreedzame betogingen. Het mag volgens hem echter nimmer de intentie zijn om anarchie te creëren.

– Lees verder bij Waterkant

– Uitgelichte afbeelding: Door Sanoesie101 – Verplaatst vanaf en.wikipedia naar Commons., CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49111332