KrapuulSpelletje™: Op naar de 100.000 reacties! (Raad wanneer en WIN!) (Ook voor medewerkers!)

Internetters wereldwijd hebben ze reeds leren vrezen: de DarkSkywise™Forumspelletjes™ (voorbeeld). Maar de gelegenheid is gewoon té mooi. 😎


Gezellig, spelletjes! :mrgreen:(foto: RadJose CCxSA2.0)

 
Over niet al te lange tijd zal Rupluntpunalk, pardon, Krapuul-punt-nl de 100.000ste reactie (inclusief prullenbak & spam) mogen verwelkomen, dus gaan we gezellig met ons allen raden op welke dag dat gebeurt! De REGELS (nee, niet díé REGELS, de REGELS voor ons spelletje):

 
1. Kies de dag waarop volgens jou de 100.000ste reactie binnenvloeit! (Duh. :P) Je mag kiezen tot er 99.000 reacties zijn (= ongeveer een week voor de 100.000ste reactie). De stand is op dit moment 96.507; er zal hier regelmatig worden gepost hoe ver we al zijn.

(Ben je echt een broodje ongeduld, dan kun je spieken door je cursor op de datum + tijd van de laatste reactie te plaatsen. Onderaan je browser verschijnt dan een regel die eindigt op -in dit voorbeeld- “#comment-96507”. Je hoeft hiervoor niet ingelogd te zijn.)

2. Als je een dag gekozen hebt, mag iemand anders die dag niet meer kiezen. Kies je een dag die al bezet is, dan telt je keus niet mee en moet je een andere dag kiezen. (Geen paniek, als het erg druk wordt, komen er overzichtslijstjes.)

3. Je mag je keuze wijzigen, ook weer tot er 99.000 reacties zijn. Hierbij mag je natuurlijk alleen een dag kiezen die nog niet bezet is en de dag die je eerder gekozen had, komt dan vrij.

4. Je mag jouw dag met een andere deelnemer ruilen, mits die andere deelnemer dat goed vindt natuurlijk. Ruilverzoeken en -bevestigingen kun je hieronder bij de reacties plaatsen.

5. Medewerkers van Krapuul.nl en hun familieleden mogen gewoon meedoen. Het is tenslotte geen loterij ofzo.

6. Deelnemers die zich op de site misdragen & hiervoor straf krijgen, worden gediskwalificeerd. De door hen gekozen dagen zullen onder geïnteresseerden door mij worden verloot. (Hier mag ik dus zelf niet aan meedoen. Nou ja, pech gehad.)

7. NIEUW (geldend vanaf 15 jan 2012 12:18pm): Iedereen in dit draadje maximaal 2 reacties achter elkaar! (Sancties zullen random uit het equivalent van een hoge hoed worden getrokken.)

8. NIEUW: Posts van personen die vanaf 16 januari 15:25 met 3 of meer IP-adressen en/of aliassen komen klieren en mede ten doel hebben dit spelletje te beïnvloeden, worden niet meegerekend. Tot op heden zijn dit er 265 (het ziet er naar uit dat dit voorlopig zo blijft) en spelen we dus eigenlijk “Op naar de 100.265!” (vervallen wegens recente downtime)

 
DE KLEINE LETTERTJES: Reacties die in de spam- of prullenbak terechtkomen tellen bij dit spelletje gewoon mee, anders moeten we er de hele dag bovenop zitten, zul je net zien dat dat ene bericht wel of geen spam is en dan weten we nóg niet wie er gewonnen heeft. Zodra er 20 of meer deelnemers zijn, valt er zelfs echt iets te winnen, zie hiervoor bij de reacties hieronder. Oja, bij onverwachte situaties kunnen regels worden gewijzigd of toegevoegd, dit zal duidelijk worden aangegeven en gebeurt in de regel (pun intendend) heus wel eerlijk.

 
SPEELTIP: Het lijkt zo gemakkelijk om gewoon het aantal reacties te nemen die we nog moeten gaan, die te delen door het gemiddeld aantal reacties per dag (cijfermateriaal vind je hier), maar in de praktijk valt dat best wel tegen. Er kan een storing zijn, een piekdag, een aardbeving, een onthulling waardoor opeens duizenden nieuwe bezoekers toestromen, een invasie van spambots, een voorpagina-artikel Over Ons in de krant of allemaal tegelijk – en voor je het weet ligt de winnende dag opeens 1 à 3 weken eerder of later en kun je weer massaal met elkaar aan het ruilen slaan.

Veel speel-, reken- en raadplezier! :mrgreen:

125 gedachten over “KrapuulSpelletje™: Op naar de 100.000 reacties! (Raad wanneer en WIN!) (Ook voor medewerkers!)”

 1. Ik ga trouwens netjes tot morgen wachten met mijn eigen keuze (waarschijnlijk ergens eerste helft februari)… dat vind ik eerlijkerder omdat ik de laatste tijd nogal met mijn neus middenin de Krapuul-stats heb gezeten. 😉 (Helaas voor degenen die dachten “ik neem gewoon wat DSW doet en dan één dag ervoor of erna”. Dit heeft in het verleden wel eens prijsjes opgeleverd, al heb ik er ook al eens een maand naastgezeten.)

  Hou trouwens sowieso de reacties hier goed in de gaten – niet alleen voor ruilvoorstellen, maar ook omdat er soms zomaar ineens extra kansen te verdienen zijn! 😮

  Hier is overigens meteen al de eerste extra kans… de eerste die reageert mag TWEE dagen uitkiezen! (En hup, de hele site valt meteen stil. Heb ik weer. 😛 )

 2. En het aantal berichten is ook al bijna 10000, is dat ff makkelijk gemiddelden berekenen 😀

 3. En jullie dagen zijn? (Bakra mag er twee, want die reageerde als eerste.)

  Wel allemaal even meedoen hoor! “Community-gevoel” enzo.

 4. @7 Dat Bakra twee dagen mag kiezen, betekent niet dat jij niet eerder een dag mag kiezen. 😉

  Dus kies uw dag, mevrouw Heks! :mrgreen:

 5. Want anders word je gediskwalificeerd en ben je je dag (welke?) kwijt. 😛

  (ik ben trouwens ernstig aan het overwegen om er hetzelfde “kleine doch altijd nuttige prijsje” tegenaan te gooien als in het voorbeeld helemaal bovenaan. Kan het mij ook wat schelen, het is immers vrijwel hetzelfde spelletje. MAARRRRR… daarvoor wil ik minstens 20 deelnemers zien, dus zegt het voort!)

  …nee hoor, ik zit helemaal niet te pushen ofzo… 🙂

 6. 14 en 15 feb , vanwege het vieren van het vallen van Bruin 2 nadat Wilders een TIA kreeg van de Affaire NA deze met Bosman …

 7. Al Bakrastani Schreef:

  14 en 15 feb , vanwege het vieren van het vallen van Bruin 2 nadat Wilders een TIA kreeg van de Affaire NA deze met Bosman …

  Mijn affaireuse voorkeur gaat hierbij uit naar een Afairre Bosma , en dan liefst iets met fotoos uit Thailand of Sri Lanka ….

 8. Ah mooi, we kunnen een eerste overzicht maken. :mrgreen:

  Overzichtslijstje
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (extra dag wegens gewonnen extra kans)
  Keira – 3 maart
  jvdheuvel – 1 april

  Boze Heks: (datum nog niet bekend)
  Paul: (datum nog niet bekend)

  Nog te gaan: 3450 reacties, er mag dus nog 2450 reacties worden ingezet, gewijzigd of geruild
  Er zijn nog 17 deelnemers nodig voor het kunnen winnen van een écht prijsje

  Yep, het begint al ergens op te lijken 😉 (Wat ben ik toch ook een onverbeterlijke optimist. 😀 )

 9. Even kijken…. ja, dat kan, die is nog vrij. 😈

  Overzichtslijstje (update)
  jvdheuvel – 11 februari
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (extra dag wegens gewonnen extra kans)
  Keira – 3 maart

 10. @ jvdheuvel:
  Zoals je kunt zien is er nog geen REGEL wat er gebeurt als de dag niet geraden wordt. Dat is geheel expres, die komt dus nog. 😉

  Antwoord is dus: misschien, misschien ook juist niet. 😛

  @ Marjorie: Hartelijk dank, U bent genoteerd!

 11. Overzichtslijstje (update)
  Paul – 31 januari
  jvdheuvel – 11 februari
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (gewonnen extra dag)
  desert flower – 18 februari
  Marjorie – 22 februari
  GJ_ – 29 februari (inderdaad, die hebben we dit jaar weer)
  Keira – 3 maart

  Boze Heks: (datum nog niet bekend)

  Nog te gaan: 3418 reacties, er mag dus nog 2418 reacties worden ingezet, gewijzigd of geruild
  Er zijn nog 13 deelnemers nodig voor het kunnen winnen van een écht prijsje

 12. Jammer dat 14 feb al bezet is. Dan is ons aller vriendje Mark R. jarig en ik kan me voorstellen dat met een verjaardags(ver)wensartikel dan heel wat reacties te halen zijn. Ik denk nog even na…

 13. Ik wacht eerst even af tot de verhuizing naar de nieuwe hosting provider achter de rug is, daarna doe ik mijn voorspelling 🙂

 14. Namens AmsterdamPost de prognose: 13 februari (2012). De regels staan prognoses van “sister weblogs” toe, dus hop! De gewonnen oorkonde kan op http://www.amsterdampost.nl worden medegedeeld. Wij doen niet flauw.

  En nu geen gedreutel over AP! Wij wensen uw loggie ook een fijne toekomst. Ondanks het ontbreken van kwaliteit. Leven en laten leven. Zo sprak Frik!

 15. Eh, ben ik nou de enige die bedenkt dat dit een wedstrijd is waarbij de deelnemers v/m zelf de uitslag beslissend kunnen beïnvloeden door commentaren te schrijven (dit is er een, zoals u ziet) :mrgreen:

 16. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Eh, ben ik nou de enige die bedenkt dat dit een wedstrijd is waarbij de deelnemers v/m zelf de uitslag beslissend kunnen beïnvloeden door commentaren te schrijven

  Écht niet :mrgreen: (ik ken spelletje inmiddels wel) maar op de 1 of andere manier is het zelden iemand die de uitslag heeft geprobeerd te manipuleren die er met het prijsje vandoor gaat (zie ook het korte verhaal “Man Overboard” van Winston Churchill over een man die -laag- had gegokt hoeveel mijlen een cruiseschip die dag zou afleggen en overboord sprong om de uitslag omlaag te krijgen. Helaas liep dat niet helemaal goed af). De beste taktiek blijkt uiteindelijk toch een beetje rekenen, een beetje opletten en een beetje blind gokken te zijn.

  .
  Luc Schreef:

  Ik wacht eerst even af tot de verhuizing naar de nieuwe hosting provider achter de rug is

  Met het risico dat alle data in die buurt dan al bezet zijn. 😛 Je kunt dus beter nu alvast een datum prikken en na de verhuizing met je mede-deelnemers proberen te ruilen.

  .
  J. Mollema Schreef:

  De regels staan prognoses van “sister weblogs” toe, dus hop!

  Geheel correct! (Waardoor jij hier toch nog een favoriet artikel hebt gevonden. ;))

 17. En omdat het inmiddels vandaag is, nu ook tijd voor mijn eigen keuze… ik ga gezellig naast Ina zitten met 7 februari!

  Overzichtslijstje (update)
  Paul – 31 januari
  Ina Dijstelberge – 6 februari
  DarkSkywise – 7 februari
  jvdheuvel – 11 februari
  Huib – 12 februari
  J. Mollema – 13 februari
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (gewonnen extra dag)
  Andreas – 17 februari
  desert flower – 18 februari
  Marjorie – 22 februari
  GJ_ – 29 februari
  Keira – 3 maart

  Boze Heks: (datum nog niet bekend)
  Betty: (denkt nog even na)
  Luc: (wacht tot na verhuizing) (of toch maar niet natuurlijk)
  Arnold J. van der Kluft: (datum nog niet bekend)

  Nog te gaan: 3346 reacties, er mag dus nog 2346 reacties worden ingezet, gewijzigd of geruild.
  Er zijn nog 8 deelnemers nodig voor het kunnen winnen van een écht prijsje.

 18. DarkSkywise Schreef:

  En omdat het inmiddels vandaag is, nu ook tijd voor mijn eigen keuze…

  Zie je wel wat een corrupt stelletje jullie zijn?
  Stiekem een dag later plaatsen en dan doodleuk beweren dat het vandaag is.
  Je zult zien dat je morgen weer zegt dat het vandaag is.
  Is eis dat medewerkers buitengesloten worden van deelname. Anders neem ik niet deel.
  En ik deel hier ook mee dat als m’n eis niet ingewilligd wordt ik een oproep zal doen aan iedereen om af te zien van deelname want anders zal ik op mijn manier wel er voor zorgen dat ik win.
  Want dan stel ik als datum 3 februari om 12:34 uur.
  Hoe ik dat doe? Door net zolang m’n mening te geven en te reageren tot we dicht bij mijn datum zitten.
  Da’s heel gemakkelijk….

 19. Henk is een poeper! Henk is een poeper! 😆 (En je 3 februari staat genoteerd!)

  Henk Veldman Schreef:

  En zo kan ik dagenlang door gaan

  Antwoord:

  jvdheuvel Schreef:

  Als [het] allemaal conform de REGELS [is] wel.

  Mooie gelegenheid voor een nieuwe REGEL dus: Iedereen in dit draadje maximaal 2 reacties achter elkaar! (Sancties zullen random uit het equivalent van een hoge hoed worden getrokken.)

  Jij al een datum gekozen, D.F.? (JA AL LANG, BLINDE KIP DIE IK BEN.)

 20. DarkSkywise Schreef:

  Mooie gelegenheid voor een nieuwe REGEL dus: Iedereen in dit draadje maximaal 2 reacties achter elkaar! (Sancties zullen random uit het equivalent van een hoge hoed worden getrokken.)

  Zie je wel? Stiekem de regels veranderen terwijl jullie zelf eindeloos lang achter elkaar jullie maar zitten doorzeuren. Zie http://is.gd/BRxOzr
  Die Van der Kluft heeft vast weet gehad van deze wedstrijd anders zou hij niet 33 maal waarvan 9 keer 2 keer achterelkaar iets te melden hebben want dat doet hij normaal nooit. En die jvanderheuvel is ook al zo’n tiep die je voortdurend tegenkomt. 5 keer maar liefst alleen al over een onnozel stukje over Winterswijk.

 21. Ik heb ondertussen zelfs een heuse computersimulatie laten lopen… en blijf toch zitten waar ik zit (naast Ina). We hebben ook weer een nieuwe (zij het iets onwillige) deelnemer en al vier drie mensen aan het nadenken. Meedoen, wijzigen en met elkaar ruilen kan nog ruimschoots, dus leef je uit. :mrgreen:

  Overzichtslijstje (update)
  Paul – 31 januari
  Henk Veldman – 3 februari
  Ina Dijstelberge – 6 februari
  DarkSkywise – 7 februari
  jvdheuvel – 11 februari
  Huib – 12 februari
  J. Mollema – 13 februari
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (gewonnen extra dag)
  Andreas – 17 februari
  desert flower – 18 februari
  Marjorie – 22 februari
  Boze heks – 27 februari
  GJ_ – 29 februari
  Keira – 3 maart

  Boze Heks: (datum nog niet bekend) zie hieronder
  Betty: (denkt nog even na)
  Luc: (wacht tot na verhuizing) (of toch maar niet natuurlijk)
  Arnold J. van der Kluft: (datum nog niet bekend)

  Nog te gaan: 3169 reacties, er mag dus nog 2169 reacties worden ingezet, gewijzigd of geruild.
  Er zijn nog 7 6 deelnemers nodig voor het kunnen winnen van een écht prijsje.

 22. DSW, loopt er een kloon van mij rond of was de woestijn haar te heet onder de voeten?

 23. Woeps, foutje, verbeterd! 😳 (Kun je nagaan hoe het af en toe ging met 300+ deelnemers*. 😆 )

  .
  *hoewel, achteraf gezien was af en toe lekker kunnen foeteren op de spelleider best wel een van de charmes van het spel :mrgreen:

 24. Ik dacht nog: ik kan Heksje (welkom thuis!) best wel even in de vorige overzichtslijst invoegen en hup, komt er een igo bij. Dan maar een geheel nieuwe lijst, anders word ik te chaotisch:

  Overzichtslijstje (update)
  Paul – 31 januari
  Henk Veldman – 3 februari
  Ina Dijstelberge – 6 februari
  DarkSkywise – 7 februari
  jvdheuvel – 11 februari
  Huib – 12 februari
  J. Mollema – 13 februari
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (gewonnen extra dag)
  Andreas – 17 februari
  desert flower – 18 februari
  igo_b – 21 februari
  Marjorie – 22 februari
  Boze heks – 27 februari
  GJ_ – 29 februari
  Keira – 3 maart

  Betty: (denkt nog even na)
  Luc: (wacht tot na verhuizing) (of toch maar niet natuurlijk)
  Arnold J. van der Kluft: (datum nog niet bekend)

  Grafisch Denkhulpje:

  (rood = reeds door iemand gekozen)

  Nog te gaan: 3150 reacties, er mag dus nog 2150 reacties worden ingezet, gewijzigd of geruild.
  Er zijn nog 5 deelnemers nodig voor het kunnen winnen van een écht prijsje.

  .
  Oja, NIEUWE REGEL: Posts van personen die met ingang van 16 januari 15:25 met 3 of meer IP-adressen en/of aliassen komen klieren en mede ten doel hebben dit spelletje te beïnvloeden, zullen niet worden meegerekend. (Dit vanwege “AJAX***/Linksch_Tuig” en zijn 40+ incarnaties, die zich al een dag lang vreselijk staat op te winden in de wachtrij.)

  Broodjes ongeduld die willen cursorzweven om te zien hoe ver we al zijn, moeten (op dit moment, ochtend van 18 januari) 250 optellen bij het ID van de laatste reactie, dus eigenlijk spelen we nu “Op naar de 100.250!” 😉

 25. Geen nieuwe deelnemers, dus alleen de precieze hoe-ver-moeten-we-nog-stand… inmiddels zijn er 97.466 reacties gepost, daar gaan er exact 250 vanaf (zie hierboven), resultaat: 97216, dusssss…

  Nog te gaan: 2784 reacties, er mag dus nog 1784 reacties worden ingezet, gewijzigd of geruild.
  Er zijn nog 5 deelnemers nodig voor het kunnen winnen van een écht prijsje.

  En nu jullie weer posten want ik mag niet meer in verband met regel 7… hoe zullen we dat eens gaan doen? ik weet het, we gaan weer een extra dag weggeven. (Mocht je nog niet meedoen, dan mag je er zelfs twee!)
  Dus gratis extra dag voor de eerste die reageert!

 26. DarkSkywise Schreef:

  En nu jullie weer posten want ik mag niet meer in verband met regel 7… hoe zullen we dat eens gaan doen? ik weet het, we gaan weer een extra dag weggeven. (Mocht je nog niet meedoen, dan mag je er zelfs twee!)

  Ik ben omkoopbaar. Geldt dat ook voor de redactieleden? 🙂 Meldt je dan aan.

 27. Iedereen heeft natuurlijk zijn/haar prijs. Helaas ligt de mijne zo’n beetje in de buurt van Bill Gates per decennium (bruto, niet netto).

  “Meldt je dan aan” is overigens geen geldige dag. Wil je alsnog die extra dag, of geef je de kans door aan de volgende reageerder?

 28. DarkSkywise Schreef:

  “Meldt je dan aan” is overigens geen geldige dag. Wil je alsnog die extra dag, of geef je de kans door aan de volgende reageerder?

  Aha, het onderhandelen is al begonnen. 🙂

 29. Potverdorie, heb ik nu voor niets al die aliassen aangemaakt. Zo win ik natuurlijk nooit, als tijdens het spel de spelregels worden veranderd. 😛

 30. Paul Schreef:

  Potverdorie, heb ik nu voor niets al die aliassen aangemaakt.

  We kunnen niet altijd zien of iemand wél iemand is, maar meestal wel of iemand niet iemand is, als je begrijpt wat ik bedoel. En jij was het niet. Echt niet. Heus waar niet. Nee, nee, nee, niet jij. :mrgreen: (Wees maar blij eigenlijk.)

  .
  Henk Veldman Schreef:

  Aha, het onderhandelen is al begonnen. 🙂

  Inderdaad. Wil jij de extra dag of geef je hem aan Paul? (Ik zal je matsen, je hebt 24 uur bedenktijd.) 😉

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  En dan nu de waterstanden van hedenmorgen:

  Totaal: 97617, correctie -265 wegens was-echt-niet-Paul, resultaat: 97352

  Nog te gaan: 2648 reacties, er mag dus nog 1648 reacties worden ingezet, gewijzigd of geruild.
  Er zijn nog steeds 5 deelnemers nodig voor het kunnen winnen van een écht prijsje.

 31. Nou na veel denk en rekenwerk (gisteren de BNN IQ test gedaan) kom ik tot de conclusie dat daar gemiddeld 23 IQ punten teveel worden gegeven.

  Ik kies dus 23 februari. LOL

 32. Betty Schreef:

  Nou na veel denk en rekenwerk kom ik tot de conclusie dat daar gemiddeld 23 IQ punten teveel worden gegeven.

  In de vroege dagen van statistiekles op de middelbare school (wij waren een van de ±6 scholen die er het eerst mee mochten stoeien) kwamen wij er met een toch behoorlijk breed opgezette interscholaire opdracht achter dat de gemiddelde Nederlander 20 punten bovenop zijn/haar IQ jokt.

  In een ander onderzoek bleek trouwens dat er 2x zoveel mensen zich aan de (op dat moment) laatste aflevering van de Fred Haché-show hadden geërgerd als dat er daadwerkelijk hadden gekeken.

  Welkom nieuwe deelnemers!

 33. Geen idee, ik dacht het niet, maar ik kan alvast wél aankondigen dat er in de volgende update een Zeer Boeiende Aankondiging komt i.v.m. het te winnen prijsje, dat inmiddels op een prijzenpakketje begint te lijken! 😯

  Waarvoor we dus nog steeds minimaal 3 (drie) nieuwe deelnemers nodig hebben, dat dan weer wel. 😉

 34. DarkSkywise Schreef:

  In de vroege dagen van statistiekles op de middelbare school (wij waren een van de ±6 scholen die er het eerst mee mochten stoeien) kwamen wij er met een toch behoorlijk breed opgezette interscholaire opdracht achter dat de gemiddelde Nederlander 20 punten bovenop zijn/haar IQ jokt.

  Dit lijkt me tegenstrijdig. Immers als je dat (geloofwaardig) wilt verkopen moet je enige intelligentie beschikken.
  Ik had overigens een IQ van 166 (ik weet niet of ik geloofwaardig lieg)
  Kun jij deze logica nog volgen DSW? Ik niet meer. 😉

 35. Ja hoor, geen probleem. (Of is dat raar?) Maar nu eerst…

  EXTRA! EXTRA! LAATSTE NIEUWS! NIEUWE DEELNEMERS! EXTRA PRIJS! (echt waar!)

  Henk heeft zijn beurt voor een extra dag voorbij laten gaan en nu mag Paul… maar (LET OP): ook Paul heeft 24 uur om een extra dag te kiezen. Luc was zo slim om niet alleen precies tussen mij en jvdh te gaan zitten én alvast een tweede dag te reserveren, MAARRR helaas krijgen na Paul eerst Betty en René nog een kans op deze extra dag. Betty, René en Luc hebben inmiddels een dag gekozen en het geheel ziet er nu zo uit:

  Overzichtslijstje (update)
  Paul – 31 januari
  Henk Veldman – 3 februari
  René Krewinkel – 4 februari (NIEUW)
  Ina Dijstelberge – 6 februari
  DarkSkywise – 7 februari
  Luc – 9 februari (NIEUW)
  jvdheuvel – 11 februari
  Huib – 12 februari
  J. Mollema – 13 februari
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (gewonnen extra dag)
  Andreas – 17 februari
  desert flower – 18 februari
  igo_b – 21 februari
  Marjorie – 22 februari
  Betty – 23 februari (NIEUW)
  Boze heks – 27 februari
  GJ_ – 29 februari
  Keira – 3 maart

  Grafisch Denkhulpje:

  (rood = reeds door iemand gekozen)

  Totaal aantal reacties (inclusief deze reactie): 97942, correctie -265 wegens REGEL 8, resultaat: 97677
  Nog te gaan: 2323 reacties, er mag dus nog 1323 reacties worden ingezet, gewijzigd of geruild.
  Er zijn nog steeds 2 deelnemers nodig voor het kunnen winnen van een écht prijsje ons prijsjespakket.

  Ja, dat lezen jullie goed, een prijsjespakket! 😮 De winnaar krijgt namelijk niet alleen het over(on)bekende “kleine doch altijd nuttige prijsje”, maar tevens een gesigneerd exemplaar van “Krijst, het boek” 😮 😮 😮 waarover hier en hier en hier en hier meer! Dank U, geheel mysterieuze sponsor, wie U ook bent! 😛

  Nou, voor degenen die tot nu toe stille hebben gezwegen… als je *nu* geen zin meer hebt om mee te spelen, weet ik het ook niet meer hoor!

 36. Nog even ter aanvulling ik wil dat boek van die meneer graag hebben ( mocht ik winnen ), maar wil wel graag dat hij gekleed z’n John Hancock er in zet. 🙂

 37. Ik wil graag wijzigen *echt waar* van 3 maart naar 1 februari. (heb even serieus gerekend 😛 )

 38. Paul Schreef:

  Of ben ik te laat

  Als ik om 9:21 zeg dat je 24 uur hebt, dan ben je om 14:27 nog niet te laat, nee. 😆

  .
  Luc Schreef:

  Je bent te laat

  Nee. 😛 (Zie hierboven.)

  .
  Paul Schreef:

  ik wil 5 februari er wel bij hebben

  Kan ik 2 februari als optie krijgen

  Ja hallo, we zijn hier geen effectenbeurs :mrgreen: dus 5 februari (tenzij je wil wijzigen naar 2 februari, maar dat hoor ik dan nog wel). Opties voor nieuwe gratis extra dagen kunnen pas als er weer een nieuwe is afgekondigd, maar er komt er vast nog wel eentje.

  .
  Keira Schreef:

  Ik wil graag wijzigen *echt waar* van 3 maart naar 1 februari. (heb even serieus gerekend 😛 )

  Genoteerd!

 39. Lijkt me de surprise van het jaar. 😆

  Eerst maar eens kijken wie er gaat winnen, het komt allemaal vast wel goed. 😉

 40. @ Luc:
  Joh, ik ben een grotere digibeet als Hero Brinkman. 😕 Klok verstellen? Dat laat ik aan m’n vriendin over.

 41. DSW , ik wil graag een andere datum, ja de dames zijn wispelturig, ik wil graag naar 8 Februari, jij zit dan precies tussen de dames in.

 42. Marjorie Schreef:

  Mag ik hem nog verzetten naar 10 februari????

  Tuurlijk, er staat “er mag nog 1323 reacties worden ingezet, gewijzigd of geruild” en die zijn echt niet allemaal al binnen want dat hadden we vast wel gemerkt aan rokende servers enzo. :mrgreen:

  En wat betreft ons spelletje:

  Géén nieuwe deelnemers (we moeten er nog 2 voor het prijsjespakket!) maar wel een aantal mutaties: de gewonnen extra dag van Paul wordt 5 februari, Keira wijzigt van 3 maart naar 1 februari, desert flower verhuist van 18 februari naar 8 februari en Marjorie verzet 22 februari naar 10 februari.

  Overzichtslijstje (update)
  Paul – 31 januari
  Keira – 1 februari (wijziging)
  Henk Veldman – 3 februari
  René Krewinkel – 4 februari
  Paul – 5 februari (gewonnen extra dag)
  Ina Dijstelberge – 6 februari
  DarkSkywise – 7 februari
  desert flower – 8 februari
  Luc – 9 februari
  Marjorie – 10 februari (wijziging)
  jvdheuvel – 11 februari
  Huib – 12 februari
  J. Mollema – 13 februari
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (gewonnen extra dag)
  Andreas – 17 februari
  igo_b – 21 februari
  Betty – 23 februari
  Boze heks – 27 februari
  GJ_ – 29 februari

  Hiermee zit 3 t/m 15 februari dus potdicht. 😎 Maar ik heb het al eerder gezegd, bij dit spelletje kunnen soms de meest onverwachte dingen gebeuren (waaronder dat alles precies volgens plan loopt, want wie had dàt nou verwacht??)

  Grafisch Denkhulpje:

  (rood = reeds door iemand gekozen)

  Totaal aantal reacties (inclusief deze reactie): 98123, correctie -265 wegens REGEL 8, resultaat: 97858
  Nog te gaan: 2142 reacties, er kan dus nog 1142 reacties worden ingezet, gewijzigd of geruild.
  Er zijn nog steeds 2 deelnemers nodig voor het kunnen winnen van ons prijsjespakket.

 43. Nou kom op reageerders! Geef een datum op en doe mee. DSW is streng hoor, moeten er 2 bijkomen!

 44. @81 Aangezien de limiet om te mogen mogen inzetten, wijzigen of ruilen zojuist onder de 1000 is geraakt 😮 (om precies te zijn: 997), heb ik net even een fikse advertorial aangemaakt (staat nog in de wachtrij) die toch minstens goed moet zijn voor vijf nieuwe deelnemers!

  …willen is kunnen, willen is kunnen, willen is kunnen… 😛

 45. @ DSW
  Nou vind ik het wel erg hard gaan met die reacties, dus schuif mijn dag even een weekje terug naar de 16e aub!

 46. Ik zou de organisatrice van dit spel willen voorstellen om de reglementen te veranderen op zulks een wijze dat de oprichter van krapuul.nl uitgesloten wordt van deelname. Ik realizeer mij dat dit mijn kans om met de prijzenpot weg le lopen zo goed als minimaliseer maar ik vind zijn geplaatste opmerking onder 84 getuigen van een vooringenomenheid die niet door de beugel kan. Lees de wet op kansspelen er anders maar eens op na.

 47. Ondanks bovenstaande infomercial nog geen reactie van Ad, Bettina, bvknip, casper, Ch1po, Dehnus, Dirk Visser, Dolf Walg, E. Baars, El Houssain, esto peet, Farah, frank bikker, Frans, G.ronimo, Gerald Thus, Geraldo, Gert Kok, Harry, HeiligHuisje, herderika, J.vanDijkS, Jacqueline, Jacqueline Wouters, Jan, Jan uit Helmond, Jasper, Jeroen Stassen, JOCGHUM, Joeri Jungschlager, JoeyRamone, Joke Mizée, Joris, jos, Jurjen, Kaaskijker, kaaskop, katja, Klauwkikker, Laurent, LeRoiDanse, Lex, Links, Maghella, Mandela, Marcy, Mastif, Micha Verhoef, nada niente, nexus m., paul rikmans, Peter, Piet-Ahmet, rik, Rob, Salonsocialist, Siep, Sjaak Scheele, Theo Gerris, Tomaz, Torabora, Wim Vos, Witte duif, Wouter ter Heide, wouzewout of Xander, maar wel 1 wijziging van Betty, zodat lijstje en plaatje er nu als volgt uitzien:

  Lijstje (update)
  Paul – 31 januari
  Keira – 1 februari
  Henk Veldman – 3 februari
  René Krewinkel – 4 februari
  Paul – 5 februari (gewonnen extra dag)
  Ina Dijstelberge – 6 februari
  DarkSkywise – 7 februari
  desert flower – 8 februari
  Luc – 9 februari
  Marjorie – 10 februari
  jvdheuvel – 11 februari
  Huib – 12 februari
  J. Mollema – 13 februari
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (gewonnen extra dag)
  Betty – 16 februari (wijziging)
  Andreas – 17 februari
  igo_b – 21 februari
  Boze heks – 27 februari
  GJ_ – 29 februari

  En de tijd dringt! Zouden er op korte termijn nog twee nieuwe medespelers te vinden zijn? Oe, spennend! 😮

  Plaatje (update):

  (rood = reeds door iemand gekozen)

  Totaal aantal reacties (inclusief deze reactie): 98447, correctie -265 wegens REGEL 8, resultaat: 98182
  Nog te gaan: 1818 reacties, er kan dus nog 818 reacties worden ingezet, gewijzigd of geruild.
  Er zijn nog steeds 2 deelnemers nodig voor het kunnen winnen van ons prijsjespakket.

 48. Zoals Luc gisteren al vroeg “wat gaan we nu met ons spelletje doen?” en ik antwoordde “waarschijnlijk REGEL 8 laten vervallen en gewoon dóórspelen”, is dat inderdaad wat we gaan doen. “Die ene spammer” en de recente downtime hebben elkaar aardig gecompenseerd, zodat we nu weer gewoon “Op naar de 100.000!” spelen. (Hoeven we ook niks meer uit te leggen, want wie speelt er nou “Op naar de 100.265”? 😛 )

  Er zijn nog geen nieuwe medespelers, dus is er ook geen nieuw lijstje en/of plaatje, maar helaas is dit exact de 99.000ste reactie (dat ging trouwens niet eens expres) en zou er dus niet meer mogen worden ingezet, gewijzigd of geruild en dat vind ik dan weer een beetje zielig, daarom krijgen jullie vanaf dit moment nog 48 uur om in te zetten, te wijzigen en te ruilen EN om die laatste twee medespelers te ronselen die nodig zijn voor het kunnen uitreiken van ons prijsjepakket.

  Moet kunnen toch? :mrgreen:

  P.S. ik sluit niet uit dat de sponsor van “Krijst, het (gesigneerde) boek” los van het aantal spelers dit prijsje sowieso uitreikt, maar dat laat ik geheel aan hemzelf.
  P.S.2 indien bovenstaande PS doorgaat en René zijn eigen boek wint 😆 krijgt hij in plaats daarvan gewoon mijn prijsje, ook al hebben we de 20 spelers niet gehaald.

 49. Ach mensen toe nou, het kost je niks, je hoeft alleen maar een datum te kiezen en door te geven. Doe dat dan nu even! Wees niet bang, ik win nooit iets, dus ik zal geen concurrentie zijn. 🙂

 50. Staat er iets in de spelregels over onder andere pseudoniemen deelnemen 😎 ? Zo nee dan heb ik er nog wel een paar

 51. LeRoiDanse Schreef:

  31 februari 2012.

  Witte duif Schreef:

  30 februari

  Toe nou…
  .
  igo_b Schreef:

  Staat er iets in de spelregels over onder andere pseudoniemen deelnemen 😎 ?

  Ja, nu, nee, foei, mag niet. 😛 (Eigenlijk stond er al iets, namelijk “deelnemers” en geen “profielen” of “aliasjes” ;))
  .
  Kaaskop Schreef:

  18 februari

  Genoteerd!

  als ik me in weet te houden 🙂

  Of juist niet. We hebben sinds het begin van Ons Spelletje al gezien wat er allemaal opeens tussen kan komen… :mrgreen:

 52. 2 maart mag (2 februari ook), 2 maart staat genoteerd EN WE HEBBEN 20 DEELNEMERS! (Ik had een februarikalender genomen omdat alles daar al inpaste, maar desnoods had je ook 31 oktober ofzo kunnen doen.)

  Pffff… ik dacht even dat homo ludens definitief was uitgestorven, maar kennelijk hebben ze alleen een extra deadline nodig. 😛

  .
  *edit*
  reactiemogelijkheid staat opeens uit, sorry, kan er zelf niet bij, heb mailtje gedaan

 53. testing one two one two

  ha, hij doet het weer, thanks!

  .
  Afijn, de reactiemogelijkheid stond dus even uit, maar alles werkt weer. Mocht je hebben willen posten terwijl het tijdelijk niet kon, dan please please please opnieuw!

  Lijstje (update)
  Paul – 31 januari
  Keira – 1 februari
  Henk Veldman – 3 februari
  René Krewinkel – 4 februari
  Paul – 5 februari (gewonnen extra dag)
  Ina Dijstelberge – 6 februari
  DarkSkywise – 7 februari
  desert flower – 8 februari
  Luc – 9 februari
  Marjorie – 10 februari
  jvdheuvel – 11 februari
  Huib – 12 februari
  J. Mollema – 13 februari
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (gewonnen extra dag)
  Betty – 16 februari
  Andreas – 17 februari
  Kaaskop – 18 februari (nieuw)
  igo_b – 21 februari
  Boze heks – 27 februari
  GJ_ – 29 februari
  Witte duif – 2 maart (nieuw)

  LeRoiDanse: 31 februari 2012 is helaas geen geldige datum.

  Plaatje (update):

  (rood = reeds door iemand gekozen)

  Totaal aantal reacties (inclusief deze reactie): 99181
  Nog 819 reacties te gaan en er mag nog 21 uur worden ingezet, gewijzigd of geruild.
  Er zijn inmiddels voldoende deelnemers voor het kunnen winnen van ons prijsjespakket!

 54. …en hoewel de verlengde deadline goed was voor twee nieuwe deelnemers, heeft er verder niemand gewijzigd of geruild, wat inmiddels niet meer kan. Dus heeft het natuurlijk geen zin meer om hier te kijken totdat we de duizendste reactie binnenhebben.

  .

  O nee?

  .

  Echt niet?

  .

  MispoesPoes! :mrgreen: (Ik zei het toch al: blijven lezen, er kan hier nog van alles gebeuren!)

  TER VERLOTING AANGEBODEN: 2, 19 en 20 februari voor de eerste 3 reeds deelnemende deelnemers (mijzelf uitgezonderd) die hierna als eerste reageren! (1 dag per persoon, de eerste 2 reageerders hebben dus iets te kiezen en als je dat vergeet, krijg je de laatst beschikbare dag.)

  P.S. dit was reactie nummer 99299, nog 701 te gaan!

 55. Sommige opmerkingen verwacht je gewoon niet op Krapuul. 😆

  Betty is dus een slimme meid, want ze dacht “je weet maar nooit”, terwijl de rest in “mwah, we zijn nog lang niet bij de 100.000”-modus stond. Er zijn dus nog 2 dagen gratis af te halen bij een stand van 99.439 reacties (nog 561 te gaan) MAAARR met de verhuizing naar onze nieuwe provider in de zeer nabije toekomst!

  (Echt jammer dat Theo Koomen niet meer onder ons is, want die had er nog een veel spennenderder verslagje van kunnen maken, zo met de eindstreep in zicht. :P)

 56. En (as the saying goes) DAAR ZIJN WE WEERRRRR!!!! Het schijnt ondertussen 4 februari te zijn, dus lijstje en plaatje zien er thans zo uit:

  Lijstje (update)

  1. helaas fout, sorry
  Paul – 31 januari
  Keira – 1 februari
  Betty – 2 februari (gewonnen extra dag)
  Henk Veldman – 3 februari

  2. nog steeds kanshebbers:
  René Krewinkel – 4 februari
  Paul – 5 februari (gewonnen extra dag)
  Ina Dijstelberge – 6 februari
  DarkSkywise – 7 februari
  desert flower – 8 februari
  Luc – 9 februari
  Marjorie – 10 februari
  jvdheuvel – 11 februari
  Huib – 12 februari
  J. Mollema – 13 februari
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (gewonnen extra dag)
  Betty – 16 februari
  Andreas – 17 februari
  Kaaskop – 18 februari
  igo_b – 21 februari
  Boze heks – 27 februari
  GJ_ – 29 februari
  Witte duif – 2 maart

  Plaatje (update):

  Rood = reeds gekozen, paars/donkerpaars = reeds geweest

  Dit is reactie nummer 99692, nog 308 te gaan en voor de eerstvolgende 2 reagerende deelnemers (behalve Betty, want die is al geweest en behalve ik, want ik mag niet meedoen) hebben we nog 19 en 20 februari gratis in de aanbieding! (1 dag per deelnemer.)

  Lijkt heel ver weg, maar zoals je de afgelopen dagen al zag: je weet maar nooit! 😉

 57. Toch zien we hier gedurende de laatste meters nog een interessante statistische ontwikkeling. Ik verloot hier verdorie drie hele dagen en alle reageerders zijn 100% vrouw! (Waarvan Betty misschien zelfs gewonnen had als onze oude provider ons er niet had uitgestekkerd.) 😮

  Zijn mannen dan echt zo van: “het zal nu allemaal wel goed gaan, ik hoor het vanzelf wel als ik iets win”? :mrgreen:

  Lijstje (update)

  1. helaas fout, sorry
  Paul – 31 januari
  Keira – 1 februari
  Betty – 2 februari (gewonnen extra dag)
  Henk Veldman – 3 februari
  René Krewinkel – 4 februari

  2. nog steeds kanshebbers:
  Paul – 5 februari (gewonnen extra dag)
  Ina Dijstelberge – 6 februari
  DarkSkywise – 7 februari
  desert flower – 8 februari
  Luc – 9 februari
  Marjorie – 10 februari
  jvdheuvel – 11 februari
  Huib – 12 februari
  J. Mollema – 13 februari
  Al Bakrastani – 14 februari
  Al Bakrastani – 15 februari (gewonnen extra dag)
  Betty – 16 februari
  Andreas – 17 februari
  Kaaskop – 18 februari
  Marjorie – 19 februari (gewonnen extra dag)
  igo_b – 21 februari
  Boze heks – 27 februari
  GJ_ – 29 februari
  Witte duif – 2 maart

  Plaatje (update):

  Rood = reeds gekozen, paars/donkerpaars = reeds geweest

  Dit is reactie nummer 99793, nog 207 te gaan en we hebben we ook nog 20 februari gratis in de je-weet-maar-nooit-aanbieding voor de eerste reeds deelnemende reageerder!

  Maar zo te zien gaat het nu tussen Paul en Ina, wat op zich best wel een leuke naamcombinatie is 😉 al heb ik zelf dus ook niet zo slecht gerekend. (Of ben ik nu echt zo oud dat ik als enige spontaan denk “hee leuk, Paul en Ina“?)

 58. Ik kan in dat geval altijd nog “defaulten” en het prijsjespakket (of een deel ervan) (of in delen) verloten aan de twee die er dan het dichtste bij zaten.

  Maar ik verwacht dat ik er nét naast zit, al ben ik dat wel gewend bij dit type spelletjes:

  DarkSkywise – 15 augustus 2005 17:15

  Nou, zullen we het dan nog maar een keertje spelen dan? Of wordt het inmiddels een beetje melig? Ja / nee / geen mening?

  Of willen jullie net zoals Shanna die de vorige ronde “Op naar t KWART MILJOEN!” won door meteen bovenop me te gaan zitten (bij wijze van spreken dan) te weten komen wat nou toch verdorie dat “kleine doch altijd nuttige prijsje” is?

  Ja, dat dacht ik al. (Kennelijk hebben jullie allemaal een glazen hoofd.)

  O ja, je hebt net 20 februari als extra dag erbij gewonnen. 😀

  (nog 174)

 59. #110 Ina van Faassen, dat doet mij aan de generatie van mijn helaas overleden ouders denken. Oud zou ik niet durven te zeggen van op respectabele leeftijd kan toch niet ontkend worden. 😉
  Het wordt wel spannend.

 60. He, verdorie ik ga het niet redden, maar het ergste is nog dat ik het boek van Rene nu moet laten signeren op de dam. Alvast gefeliciteerd Ina, of anders DSW.
  PS als DSW wint, stinkt het wel naar de misdaad. 😀

 61. @113 Ina van Faassen ken ik nog, die heb ik ooit voor het eerst op TV gezien (en op geluidsband vereeuwigd) in de show met Wim Sonneveld.

  @114 “PS als DSW wint, stinkt het wel naar de misdaad. 😀 ”

  Gewoon een beetje tijd gestopt in een trendanalyse. 😛 Vanaf februari 2011 was Krapuul vrij stabiel qua reacties (dat kostte een paar uur graven in het archief, maar dan heb je ook wat) en daarna mijn spreadsheed laten extrapoleren. Die kwam uit op 5 à 8 februari (inclusief onzekerheidsmarge), ik heb het gemiddelde naar boven afgerond vanwege de verhuizing en dat was dus 7. :mrgreen:

  (nog 5)

 62. Reactie nummer 100.000!

  jvdheuvel – 6 feb 2012 – 3:14 pm

  Het informatie gehalte van haar rapportage is gewoon nihil he. Daar wou ik nog eens wat over doen, en dan samen met bewijs van haar leugens over de publikatie maar is er niet van gekomen.

  https://krapuul.nl/blog/67175/arnoud-van-doorn-ex-pvv-den-haag-verdwaalt-in-eigen-haat-retoriek/#comment-100000

  Ina heeft gewonnen!

  (ik moet nu even weg, had eigenlijk al eerder gemoeten, maar wilde de ontknoping live meemaken… we moeten dus nog bespreken hoe we het prijsjespakket zullen doen toekomen, maar dat komt!)

  (nog 99.996 tot de 200.000ste reactie, ik zet alvast in op 30 oktober 2013! Of doen we eerst 150.000? :P)

 63. Ina moet nog een beetje van de schok bekomen, zie ik. 😆

  Het is echt waar, je hebt echt gewonnen!

 64. @113
  Paul en Ina, ik heb het zelf nooit gehoord/mogen horen, maar dat is het detective-echtpaar uit de hoorspelserie Paul Vlaanderen (Paul Temple in het originele Engels).

  Gefeliciteerd, Ina.

 65. Net zoals jvdh moet ik voor mijn aandeel in het prijsjespakket ook door de sneeuw ploeteren 😛 maar ik moet morgen toch al naar de binnenstad, dus dat gaat mooi in 1 moeite. 😎 (< sneeuwbril) @125 Je had het eventueel nog kunnen meemaken toen de Engelse TV-serie begin jaren 70 op de NL TV kwam en de betreffende omroep er op stond om "Temple" te vertalen als "Vlaanderen" en "Steve" als "Ina". Erg verwarrend als je geen idee had dat dat ooit een NL hoorspel was geweest, vooral omdat er daardoor bijna iedere aflevering wel een woordgrapje de mist inging.

 66. Nou, dat “moet morgen toch al naar de binnenstad” is helaas even opgeschoven, want ik kreeg vlak voordat ik weg moest een stroomstoring (de helft van mijn huis zit nu zonder stroom) en ik zit hier sindsdien te wachten op de telefoon en / of een reparateur / iemand van de woningbouwvereniging om een reparateur te bestellen.

  Storing zit volgens mij in de schakelkast want die doet érg raar; helft van de zitkamer (+internetgedeelte), keuken, verwarming en wasmachine doen het gelukkig nog, everybody keep fingers crossed please! (Het lijkt hier wel een kraakpand – naar de WC of een boekje lezen in bed met een zaklantaarn. Heb gelukkig wél een energiezuinige LED-zaklamp.)

  Mocht ik opeens niet meer online zijn, dan is ook de zitkamergroep uitgevallen en probeer ik mezelf warm te houden met héél langzaam centrifugeren bij 30 graden of iets dergelijks.

Reacties zijn gesloten.