Kinderen in vreemdelingendetentie: volslagen idioot

steenokkerzeelDingen die voor een gewone sterveling volkomen normaal zijn, moet je de meeste politici honderd keer uitleggen en dan snappen ze het nog niet. Er kunnen vele jaren overheen gaan voordat politici snappen wat de burger in een fractie van een seconde begrijpt. Voorbeeldje: dat je kinderen die niets verkeerd hebben gedaan niet in een cel moet opsluiten. Volstrekt normaal, zou je zeggen, valt niks op af te dingen, je bent een volslagen idioot als je zoiets doet. Bestaat onze regering dan uit idioten? Het lijkt er sterk op, zeg ik, voorzichtig en tactvol als ik nu eenmaal ben, want al in 2006 heeft de coalitie die zich ‘Geen kind in de cel’ noemt, een slordige 154.000 handtekeningen tegen kinderen in vreemdelingenbewaring aangeboden aan de toenmalige bewindslieden, zonder dat er lichtjes gingen branden in politiek Den Haag. Het is nu 2014 en nog steeds is er volop actie nodig om onze politici te overtuigen van iets wat volstrekt logisch is.

Daarom wordt vandaag een bundeling van verhalen van kinderen en hun ouders die ooit in vreemdelingendetentie hebben gezeten, aangeboden aan de Tweede Kamer, in een ultieme poging dat vastgeroeste, onwillige, monsterlijke apparaat dat we regering noemen weer aan de praat te krijgen. De gebundelde verhalen gaan over de ervaringen van kinderen in de gevangenis, die, u raadt het al, niet ontzettend aangenaam zijn. Geen wonder, het zijn kinderen, wie zou er als kind niet bang zijn als hij of zij in een gevangenis wordt opgesloten, een peuter kan het begrijpen. Maar, u raadt het al, de politiek snapt er tot nu toe helemaal niets van.

Volgens de Volkskrant heeft de PvdA ‘vertrouwen in de inspanningen van Teeven’. Goeie God, denk je dan. Teeven en inspanningen voor humaner beleid ten aanzien van vreemdelingen. Dat wordt natuurlijk never nooit wat, dat kan de eerste de beste imbeciel bedenken. De VVD (we spellen het nog maar eens: de Volkspartij voor VRIJHEID en Democratie dus) heeft het zelfs over ‘humaan beleid’ waar het het huidige beleid betreft, het opsluiten van kinderen dus.

Er is natuurlijk nog een mogelijkheid, een waaraan je als burger bijna niet durft te denken. Dat is de mogelijkheid dat deze politici helemaal niet zo dom zijn als ze zich voordoen en het best wel snappen, maar het allemaal prima vinden en er gewoon niks aan willen doen. Dan hebben we dus niet te maken met idioten, maar met volslagen zieke idioten.

5 gedachten over “Kinderen in vreemdelingendetentie: volslagen idioot”

 1. Mee eens. Je ben geen idioot indien je kinderen opsluit, ben je wel pervers, oftewel sociaal gehandicapt.
  Politici die dit toelaten zijn gewoon perverse politici, politieke autisten.

  De competitie is nu – wie is de grootste perverseling?

 2. “Dat is de mogelijkheid dat deze politici helemaal niet zo dom zijn als ze zich voordoen en het best wel snappen, maar het allemaal prima vinden en er gewoon niks aan willen doen.”
  Dat dus. “Eigen” kindertjes mag je niet opsluiten, “vreemde” kindertjes wel.
  Misschien een opstapje om kinderdetentie, zoals de PVV die graag wil, “bespreekbaar” te maken?
  Of zoekt Agema een schnabbel door een kindergevangenis te ontwerpen?

 3. Nee, het zijn geen idioten die dit soort beleid verzinnen en uitvoeren: het zijn misdadigers die misdaden tegen de mensheid plegen.

 4. Het gaat er niet om zich in te leven in de opgesloten kinderen. Het is bij uitstek de manier om mensen die het regime niet wil binnenlaten te dwingen weg te gaan – of dit kan is niet de zaak van het regime.
  Van 1999 tot 2004 ben ik ongeveer wekelijks in het opsluitcentrum voor vreemdelingen op bezoek geweest, voor die tijd waren er al uitspraken van het EHRM en de Hoge Raad dat kinderen niet opgesloten mogen worden. Het is dus moedwillige schending van mensenrechten die gedaan wordt uit naam van de xenofobe meute die natuurlijk allang voor Wilders zijn zin gedaan wilde krijgen.

Reacties zijn gesloten.