Kandidaat voor Senaat trekt tijdens verkiezingsbijeenkomst revolver

Only in America: een kandidaat voor de Senaat trekt tijdens een verkiezingsbijeenkomst een revolver om te laten zien hoe stoer hij is.

https://www.youtube.com/watch?v=J4o14NnEfZU

Nou vind je ze niet gekker dan deze Roy Moore, maar toch: een Europese politicus die tijdens een verkiezingsbijeenkomst een revolver trekt zou waarschijnlijk in een dwangbuis afgevoerd worden.

In december vinden in Alabama vervroegde verkiezingen plaats omdat Jeff Sessions die namens die staat in de Senaat zat, inmiddels Minister van Justitie is geworden. Moore neemt het voor de Republikeinse nominatie op tegen Luther Strange. De winnaar moet het opnemen tegen de Democratische kandidaat Doug Jones.

Strange is de kandidaat van het Republikeinse establishment, dat niet echt zit te wachten op nóg een gek in de Senaat die zich niks van partijdiscipline aantrekt. Merkwaardig genoeg heeft Strange óók de steun van Trump. Trump is bang dat Moore zelfs voor Alabama – niet de meest verlichte staat van de VS – wat ál te reactionair is en het in december af moet leggen tegen Jones. Moore heeft wél de steun van extreemrechtse coryfeeën als Sarah Palin en Steve Bannon.