Jullie zijn sowieso schuldig crapuul

Onschuldig totdat de schuld is bewezen, is de kern van de rechtsstaat. Dat geldt niet voor fraudeurs van de sociale zekerheid.

In de sociale zekerheid geldt sinds de invoering van de zogenaamde Fraudewet op 1 januari 2013 echter het omgekeerde principe. Als iemand door een administratiefout onterecht een te hoge uitkering krijgt, moet hij bewijzen dat hij te goeder trouw was. Lukt dat niet, dan kan deze persoon een forse boete niet meer ontlopen.
(Sargasso)

Klokwerk schrijft een verrassend goed vertoog tussen de vele zouteloze nuances die de website karakteriseren.

Dat deze aanpak bovendien het paard achter de wagen spant, heeft Rein al beschreven. Naast de doffe ellende die het de slachtoffers brengt, kost het de gemeenschap ook nog geld.

5 gedachten over “Jullie zijn sowieso schuldig crapuul”

  1. Die administratie fouten zullen er geheid komen…zodat de burger verleid wordt deze te gebruiken..en makkelijker een boete op te leggen met diverse nog nader te verzinnen sancties

  2. Denk aan een lok scooter..Maar dan een lok administratief foutje..Wie hem pakt pakken wij

  3. De zoveelste omdraaiing van de bewijslast. De rechtstaat wordt in steeds harder tempo afgebroken

  4. @ eens met Sofia. In Nederland wordt klakkeloos de Rechtstaat gewoon verder vernietigd.

    Van de andere kant was het goed te verwachten indien je onze maatschappij kent.
    Sinds jaar en dag is het de ultrarechtse neoliberale strijd om de consequenties en/of gevolgen vanuit de zieke op de gezonde kop te doen smeren.
    Gewoon destructieve maatschappijprincipe.

    De macht heeft altijd gelijk.

  5. Wilders kan ophouden. De “Nederlandsche” cultuur die tot voor een jaartje of 10 nog enig garant was voor fatsoen, rechtvaardigheid en een zekere vorm van menselijkheid, wordt langzaam maar zeker verdrongen door het uit de USA geimporteerde kadaver-kapitalisme met zijn neo-liberale virus. Het is echt schrikbarend en opvallend, hoe snel Nederland veramerikaniseert. Daar gaat het heen: geen werk, geen vreten. Heb je geen werk, eigen schuld. Kan je niet werken door lichamelijke gebreken, wordt je een geval voor particuliere charity, je kan leven, maar er wordt wel voor gewaakt dat je niet zo goed kan leven dat je tijd hebt om mondig te worden. Dan ben je ondankbaar en de liefdadigheid is niet meer lief.

Reacties zijn gesloten.