Joke Kaviaar: Politie: slachtoffers, helden, echte boeven

Wanneer je iets zegt over racisme, dan ben je een zeurpiet en zoek je de slachtofferrol. Wanneer je iets zegt over politiegeweld, dan heb je het aan jezelf te danken en zoek je de slachtofferrol. Wanneer je een discriminerende meppende smeris bent, dan heb je altijd gelijk en sta je in je recht.

Het bovenstaande somt in grote lijnen de reacties van gezagsgetrouwe lieden op, wanneer zij commentaren plaatsen op de meest uiteenlopende plaatsen op het internet. Van de Telegraaf en Geen Stijl tot Facebook en Indymedia. Zijn het slechts trollen? Was dat maar waar. Nee, het zijn mensen die werkelijk menen dat wanneer je je maar netjes gedraagt, je ook niets zal overkomen. Heb je ergens last van, ben je in elkaar geslagen, dan heb je geen reden tot klagen of protesteren. Dan ben je gewoon lastig of crimineel.

Het hieronder volgende verhaal werd verteld door een vrouw voorafgaand aan de demonstratie die het aftreden van de Haagse burgemeester en politiechef eiste op 28 december 2013. Deze demonstratie was een reactie op het vrijuit gaan van de smeris die Rishi Chandrikasing vermoordde.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

4 gedachten over “Joke Kaviaar: Politie: slachtoffers, helden, echte boeven”

  1. Wat in vette schrift bovenop vermeld staat is de definitie van het fascistisch denken die door bepaalde burgerlijke groepjes wordt aangedragen die tevens de draagvlak voor de politiestaat zijn. Deze burgergroepen zijn nu aan de macht, derhalve mogen we nu van Politiestaat spreken. Het is de werkelijkheid.

  2. Vermoorden is een foute definitie. Executeren of doden of doodslag is in deze de juiste definitie. Bij moord speelt voorbedachte rade mee. Dat is helaas niet te bewijzen in dit geval.

    Blijft natuurlijk wel een feit dat de constatering dat de machthebbers menen altijd gelijk te hebben en hen die die macht voelen altijd ongelijk hebben een terechte constatering is.

  3. Ik ben vroeger samen met een paar linkse vrienden na een actie fors belaagd en achtervolgd door een aantal rechts-extremisten. Wat was ik blij dat ik ter bescherming naar een politiebureau in Utrecht kon rijden.

  4. Moest je niet melden dat je door hun met een pistool bedreigt ben?

    Waren ze gelijk door de politie in de nek afgeschoten.

Reacties zijn gesloten.