Jerry Afriyie vrijgesproken van aantijging van “verzet” en “mishandeling”

De rechtbank oordeelde dat de politie buiten zijn boekje ging door Afriyie bij een anti-zwartepietdemonstratie in Gouda twee jaar geleden uit een gezelschap te trekken. In het geval van de laatste smeris die zijn collega’s te hulp dacht te komen lag het volgens de rechtbank anders, maar ook het verzet in dit geval wordt niet strafbaar geacht.
De enige onlineversie van de uitspraak was bij plaatsing deze kopie.

Inmiddels:
De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat verdachte zich bij zijn aanhouding tegenover de politieambtenaar heeft verzet door zijn lichaam aan te spannen, te verstarren, in tegengestelde richting te bewegen en met kracht in het been van de politieambtenaar te knijpen, waardoor enig letsel is ontstaan. Van het maken van schoppende en slaande bewegingen is niet gebleken zodat verdachte van dat onderdeel wordt vrijgesproken.

De rechtbank acht het aannemelijk dat verdachte genoemde handelingen heeft gepleegd vanuit een wezenlijke en buitengewone psychische druk, die heeft geleid tot angst en een paniekreactie. In die situatie is het handelen van verdachte ten aanzien van de bewezen verklaarde feiten niet strafbaar en daarom dient verdachte te worden ontslagen van alle rechtsvervolging.
Bron.

2 gedachten over “Jerry Afriyie vrijgesproken van aantijging van “verzet” en “mishandeling””

  1. Pingback: Openbaar Ministerie verwerpt uitspraak rechtbank over Jerry Afriyie | Krapuul

  2. Pingback: De PVV-knokploeg van Aboutaleb in actie | Krapuul

Reacties zijn gesloten.