Jeb Bush zal niet op Donald Trump stemmen

Jeb_Bush_at_Southern_Republican_Leadership_Conference_May_2015_by_Vadon_02
Jeb Bush. Foto: Wikipedia

Na vader George H. W. en broer George W.  heeft ook Jeb Bush gezegd Donald Trump niet te zullen steunen tijdens diens presidentscampagne. Bush zei dat Trump “nóch over het temperament, nóch over het karakter” beschikt om president te zijn. Bush zal tijdens de verkiezingen thuis blijven, want ook Hillary Clinton (de waarschijnlijke Democratische kandidaat) kan niet op zijn steun rekenen. Tijdens het nominatiecircus vochten Trump en Bush een  bittere strijd uit, waarbij stoten onder de gordel eerder regel dan uitzondering waren.

Bush is daarmee de laatste in een reeks conservatieve Republikeinen die Trump als een baksteen laat vallen. Een voormalige topadviseur van John McCain noemde Trump zelfs “een complotgek” en riep conservatieven op om op Hillary Clinton te stemmen.

Het Republikeinse establishment ziet Trump als een ongeleid projectiel die niet alleen onverkiesbaar is, maar de partij ook enorme electorale schade zal berokkenen. Voor het team van Hillary Clinton een mooie gelegenheid  onderstaande video te produceren, met voor Trump weinig vleiende quotes van o.a. Mitt Romney, Ted Cruz, Carly Fiorina en Jeb Bush.