IS resultaat van hardnekkig westers geflirt met jihad

Een longread bij dewereldmorgen.be, citaatje:

De geflirt van het Pentagon met extremistische islamitische groeperingen is niet nieuw. Vanaf 1979 werden mudjahedin gerekruteerd, bewapend en getraind om de communistische regering in Afghanistan te verdrijven. Rambo 3 van Sylvester Stallone is een Hollywoodversie van deze samenwerking. Het is uit deze mudjahedinkringen dat Al Qaeda en Osama Bin Laden zijn voortgekomen.

In de jaren negentig werden de extremistische en nog gewelddadiger Talibanstrijders de geliefkoosde partner van Washington in Afghanistan. Aan die samenwerking kwam een einde toen het duidelijk werd dat de Taliban de belangen van de VS niet langer konden dienen.

Tijdens de burgeroorlog in Joegoslavië (1992-1995) liet het Pentagon duizenden Al Qaeda-strijders overvliegen naar Bosnië, ter ondersteuning van de moslims ter plekke.

In 1996 werd het Bevrijdingsleger van Kosovo (KLA) getraind door Al Qaeda-officieren juist over de grens met Albanië. Gelijktijdig was er hulp van Britse en VS-militairen. (dewereldmorgen.be)

3 gedachten over “IS resultaat van hardnekkig westers geflirt met jihad”

  1. Goed samengevat. De training was inderdaad gevoerd tijdens de oorlog tegen Joegoslavië toen het Westen de Wahhabi strijders van Bin Laden gebruikt heeft om de christelijke Servische bevolking te doen genocideren. In het geheim.

    Er was door de NAVO Omerta over deze feiten uitgesproken en vervolgens zweeg de Westerse presstitutes media in alle talen over deze feiten.

    Mladic heeft het ook als feit tijdens zijn proces aangevoerd, doch nooit door de rechter meegenomen, omdat het niet mag.
    Baas zegt – magnie.

  2. Geschiedvervalsing .. Het westen FLIRT helemaal niet , het is “in bed met ” fundementalistische krachten en niet vanaf de jaren 70 van deze eeuw maar al vanaf de bewapening van de Ibn Saud in jaren 1870 !! 100 jaar meer dus !!

Reacties zijn gesloten.