Internationale sociaal-democratie van Asscher houdt op bij de grens

De Tweede Kamer vindt dat het socialezekerheidsverdrag met Marokko moet worden opgezegd, als onderhandelingen erover niets opleveren.
(…)
“Door het verdrag krijgen mensen die in Nederland rechten hebben opgebouwd, in Marokko evenveel geld als in Nederland. Het kabinet wil daarvan af. De uitkeringen moeten worden aangepast aan de kosten van levensonderhoud in Marokko.” (NOS)

Dit is toch weer te walgelijk voor woorden. Je hebt weliswaar rechten opgebouwd in dit land, maar of je je wel even wil aanpassen aan je eigen pauperland. Allochtonen zijn daar immers veel beter aan gewend dan wij Echte Nederlanders, nietwaar?

 Minister Asscher had de Kamer de motie ontraden. Hij zei vorige week herhaaldelijk dat hij het verdrag met Marokko niet wil opzeggen, omdat het ook voordelen biedt. (NOS)

Nee, maar onze beschaafde sociaal-democraat wil dit dus niet tegenhouden omdat het volkomen amoreel zou zijn, maar omdat het wel eens geld zou kunnen kosten.

 Wel wil hij “de druk die in de Kamer is ontstaan” gebruiken in een gesprek in september waarin aanpassing van het verdrag aan de orde komt. Als Marokko niet wil meewerken, ziet hij dreigen met opzegging als het “ultieme wapen”. (NOS)

Maar hier spreekt dus de ware sociaal-democraat, die de arbeidersklassen van alle landen wil verenigen, nietwaar? Of je even lekker wil gaan verkommeren in Marokko, ik moet alleen nog even kijken hoe ik het verdragsrechtelijk rondkrijg. En dan wel weer de Internationale zingen op het volgende PvdA-congres.

5 gedachten over “Internationale sociaal-democratie van Asscher houdt op bij de grens”

  1. Wat de PvdA nu doet heeft niets meer met de vervalsing van het Socialisme die ze als Sociaal Democraten pretendeerde aan te hangen te maken , het is nu zuiver zo lief mogelijk zijn voor het kapitaal in de hoop na de instorting daar nog wat leuke baantjes mee te pikken… Ondertussen word de VVD om dezelfde reden geholpen nog wat “Bruin-politieke ” overwinningen te behalen , waarschijnlijk in een uitruil voor burgemeestersposten tijdens een volgend kabinet waar de VVD nog wél een kans maakt aan deel te nemen .. Waarschijnlijk met het nieuwe favoriete marionetje van het kapitaal om mensen met nog een ietsje linkse sentimenten, D66 , als partner …

  2. Ik zie dat de Tweede Kamer en schedelmeter Lodewijk Asscher een jaar na het debat over ‘het Marokkanen-probleem’ nu concreet stappen ter Endlösung der Marokkaner-Frage aan het zetten zijn? Welkom in Apartheidsstaat Nederland….

  3. Je kunt het trouwens ook anders stellen: vanaf heden wordt er aan opgebouwde rechten en de daaraan verbonden uitkeringen een ‘etnisch monopolie’ verbonden. Geheel in de geest van voormalig twitteraar die het niet trekt met de waarheid en de consequenties geconfronteerd te worden van het bruine waar ie toe geïnspireerd wordt door zijn kinderen, Diederik Samsom zullen we maar zeggen.

  4. Hiermee wordt direct bevestigd dat in de kern Nederland een apartheidstaat is waar allochtonen geen rechten aan mogen ontlenen omdat nederland op basis van etnisch-monopolie gebouwd is die in alle structuren doorgaat. Eigen-volk-eerst.

    Eigenlijk is het een doorzetting van het oude slavernijstaat waarbij allochtonen (de slaven in wezen) steeds minder rechten mogen hebben.
    Oftewel zijn ze nooit gelijk.

Reacties zijn gesloten.