in Kunduz opgeleide Afghaanse politie-agenten vechten natuurlijk gewoon wel

Echt helemaal niemand had dit verwacht, dat door Nederlanders opgeleide politie-agenten in Kunduz per ongeluk misschien toch wel eens een ietsiepietsie tegen de Taliban zouden kunnen gaan vechten:

Afghaanse agenten die door Nederlanders zijn opgeleid, vechten mee tegen de Talibaan in Kunduz, ondanks afspraken met Den Haag dat ze alleen politietaken zouden uitvoeren. (NRC)

Juist de afspraak dat deze agenten dat niet zouden gaan doen was bepalend voor Jolande Sap, u weet wel, die politica die GroenLinks bijna ten gronde richtte en nog een beetje rechtser maakte dan Femke Halsema al gedaan had, om alsnog steun aan Bruin I te verlenen, en daarmee een unieke kans te laten schieten dat kabinet dat volledig gestuurd gedoogd werd door de volstrekt normale racisten van de PVV direct al de voet dwars te zetten. En kunnen we de verantwoordelijke bewindslieden en kamerleden daarop aanspreken? Natuurlijk niet, dit soort dingen wordt altijd pas bekend als die reeds lang hoog en droog binnen aan het lopen zijn met hun bij elkaar gelobbyde baantje.