En het humane beleid van Fred Teeven, het denderde voort

Intussen dendert het humanere beleid met menselijke maat van Fred Teeven, wat hij toegezegd had nadat zijn iets minder humane beleid tot dan toe de asielzoeker Aleksander Dolmatov tot zelfmoord dreef, onverminderd door.

Zo heeft het de staatssecretaris behaagd om maar liefst VIJFTIG vluchtelingen uit Syrië toe te laten. Dat  diverse andere landen er duizenden toelaten doet daar verder niets aan af, natuurlijk.

Intussen wil de oppositie eerst nog even een ander akkefietje oplossen. Er is namelijk een Nigeriaanse man met zware psychiatrische klachten tegen nota bene de eigen richtlijnen van de IND uitgezet:

Volgens een psychiater van de Immigratie- en Naturalisatiedienst was “directe fysieke overdracht aan een psychiater ter plekke” noodzakelijk. Op het vliegveld in Lagos heeft de begeleidende ambtenaar de 34-jarige Osa Osifo-Ero niet zoals afgesproken aan een dokter overgedragen, maar aan iemand van de Nigeriaanse migratiedienst. (NRC)

Nou, als je zelfs al de richtlijnen van onze IND overschrijdt, dan gaat het ver hoor. Volgens de SP, D66, ChristenUnie en GroenLinks had de DTV de man terug mee moeten nemen toen bleek dat directe overdracht aan een psychiater niet mogelijk bleek.

Zowel het Ministerie van Veiligheid en Justitie als de PvdA, immers innig coalitiegenoot van de VVD, ‘gaan niet in op individuele gevallen’.  Ik ben ervan overtuigd dat Fred Teeven ook nu weer met een comateuze hoeveelheid procedures en regelingen aan zal komen zetten waaruit moet blijken dat hij hier niets aan kon doen en ook niets aan gaat doen. En vervolgens de onvoorwaardelijke steun van alle coalitiekamerleden vraagt.

4 gedachten over “En het humane beleid van Fred Teeven, het denderde voort”

 1. Dit is inhumaan, schandalig en misdadig! Dat midden in Europa zoiets plaats kan vinden en geen regeling van de Rechtstaat die deze ambtenaar terug kan fluiten.

  Hij makt regels om ze zelf nooit te gaan volgen.
  De salaristrekkers van de 2Kamer doen er niets aan.

 2. “‘gaan niet in op individuele gevallen’”

  Laat ik vooropstellen dat de (overigens aantoonbare) corrupte Fred Teeven (VVD) een ontiegelijke lamlul is, die ‘beter’ van z’n max. wachtgeld een pensioen gaat maken, o.i.d, binnen een door de PVV bedachte cel. 88 is er niets bij (j/k!).

  Sinds wanneer is ‘het individu’ minderwaardig?

 3. Grappig hoe VVD altijd zo vol is van het individu en die zogenaamde vrijheid van ze. Maar als het om slachtoffers gaat van hun eigen beleid….

  VVD… je zal het maar hebben.

 4. “Maar als het om slachtoffers gaat van hun eigen beleid….

  VVD… je zal het maar hebben.”

  Geen enkele vorm van falen is toegelaten, tenzij ‘steun van een “sterke”‘..en ook die zal je moeten bevredigen met ‘louter en alleen’ goede berichten. Op falen staat …nah, zal even moeten terugzoeken, maar er is een video in omloop over een journalist die de miljonairbeurs bezocht, en (zeer wel mogelijk) werd ‘afgewezen’ (paar euro) vanuit emotie. “Oh, als ik maar ‘niet in zo’n situatie terechtkom'”.

  VVD/ PVV is als humus. Een jas dekt de lading soms ook.

Reacties zijn gesloten.