Hulpverzoek van Vluchthuis Den Haag

Sinds 12 januari hebben wij intrek genomen in de gekraakte kerk aan de Sportlaan in Den Haag. Nadat het goede bericht bij ons binnen kwam dat er een plek is waar wij kunnen verblijven zijn de eersten 20 vluchtelingen van onze groep ingetrokken in de kerk. De komende dagen zullen nog meer lotgenoten zich bij ons voegen. Daarom hebben wij behoefte aan een aantal spullen om ons verblijf te verbeteren.

Hieronder een lijst die wij hebben samengesteld, we zullen de lijst up to date houden. Help mee met het verspreiden van deze lijst!

– eten, drinken
– schoonmaakmiddelen
– prullenbakken en zakken
– ehbo doos groot
– branddekens
– twee douchecabines
– wc papier
– fietsen
– verlichting (bijvoorbeeld bouwlampen, tot 500w)
– opklapbare eettafels
– stellingkasten
– afsluitbare bakken om eten in te bewaren
– verlengsnoeren, stekkerblokken
– isolatiemateriaal
– gipsplaten
– boiler
– wasmachine, droger
– kledingrekken/hangers
– lichamelijke verzorgingsartikelen
– koelkast
– groot koffiezetapparaat
– effen doek en verf (om banners van te maken)
– papier, pennen, stiften
– ducttape

Spullen kunnen gebracht worden bij de kerk, het adres is Sportlaan 127 in Den Haag. Heeft u een van de grote spullen van de lijst, of heeft u andere spullen waarvan u denkt dat ze van pas kunnen komen? Mail ons dan op logistiek@rechtopbestaan.nl zodat we een afspraak kunnen maken, en zodat wij u kunnen vertellen of de spullen nodig zijn.

Verder is ook alle hulp welkom om onze komende demonstraties een succes te maken! Informeer zo veel mogelijk mensen, verspreid het op facebook, twitter, op je eigen website of blog. Wil je als organisaties of actiegroep het tentenkamp ondersteunen, stuur dan een email naar rechtopbestaan (at) gmail.com.

Ondersteuningsverklaring
De Steungroep Vluchtelingenkamp Koekamp Den Haag is een steunverklaringsactie begonnen waarmee organisaties en individuen zich solidair kunnen verklaren met de strijd van de tentenkampvluchtelingen. De steungroep stelt het op prijs als mensen die zich solidair hebben verklaard, dat ook in het openbaar laten weten, bijvoorbeeld via hun website, nieuwsbrief, maillijst en Facebook-pagina. Verder vraagt de steungroep aan ondertekenaars om anderen op te roepen om ook solidair te zijn met de vluchtelingen. Hoe meer steun de vluchtelingen krijgen, hoe meer kansen ze hebben om succes te boeken in hun strijd voor een menswaardig bestaan.

Je kan jezelf en/of je organisatie solidair verklaren met de vluchtelingen op de website van Doorbraak (daar is ook de tekst van de steun verklaring vinden).

Doneer!
Ook is er nog steeds geld nodig voor allerlei zaken op het kamp.
Kun je iets missen, stort het op rekening 9474245 ten name van AFA Nederland,
onder vermelding van ‘tentenkamp’. Bedankt!

Laten we met zo veel mogelijk mensen laten zien dat direct een einde moet komen aan dit onmenselijke beleid! Wij willen leven!