Hoog tijd voor wat realiteitsbesef

Het was me het weekje wel. Een weekje van contrasten en tegenstellingen, een weekje van het accepteren van de werkelijkheid en je daarin verheugen enerzijds en het weekje van het leven in een niet bestaande wereld met het daarmee gepaard gaande kankeren op het bestaande en zelfs het bedreigen van mensen die accepteren dat de wereld verandert en daar positief aan willen bijdragen.

Daar was Philae, na een reis van miljarden kilometers gedurende een decennium geland op een komeet op ruim vijfhonderd miljoen kilometer van de Aarde en…het ging allemaal goed! Het was het resultaat van mensen met visie, het was het resultaat van mensen uit talloze landen die met elkaar samenwerkten om een groots idee tot werkelijkheid te maken en die kleine robot ter grootte van een wasmachine was dan ook deze week het symbool van wat mensen kunnen creëren aan prachtige en welhaast onvoorstelbare dingen als ze de handen ineen slaan en samenwerken. Het was techniek en wetenschap pur sang. Prachtig gewoon.

Minder prachtig was de gang van zaken in één van de lidstaten die bijgedragen heeft aan het overweldigende succes van Philae, Nederland.
Terwijl wetenschap veronderstelt dat je de wereld accepteert zoals ie nou eenmaal is – of je dat nou leuk vindt of niet doet niet eens ter zake – wordt in Gouda vandaag onder zwaar bewapend escorte er een staaltje koloniaal en racistisch machtsvertoon ten beste gegeven onder de noemer van een kinderfeest. Zwaarbewapende en geschminkte politieagenten als uitdrukking van en verlangen naar een wereld die gelukkig (al je ten minste iets van moraal en fatsoen in je donder hebt) niet meer bestaat en waarvan zij de laatste stuiptrekkingen zijn in een steeds belachelijker en tegelijkertijd ook steeds kwaadaardiger wordende vertoning.

Volgens mij gebeurt het niet vaak dat kinderen in feite zo geperverteerd en misbruikt worden als vandaag in die stad waar naar ik begrepen heb, demonstraties van mensen die één en ander niet zo zien zitten, VERBOTEN! zijn. Niet trouwens dat men zich van dat verbod ook maar iets zou moeten aantrekken: van immorele wetten, geboden en verboden is het zaak ze juist te overtreden en aan de kant te vegen.

Herr Reichsminister zu Wort beim Nazi-Sender mit Rosenknopfmicrophone
Herr Reichsminister zu Wort beim Nazi-Sender mit Rosenknopfmicrophone

Wat ook VERBOTEN!!! is, is kritiek op Zijne Excellentie Herr Reichsminister für schedelmeetzaken Lodewijk Asscher die in zijn imaginaire wereldje op zeker moment bedacht heeft dat er niet alleen Marokkanen zijn om te treiteren en dwars te zitten maar ook Turken. In die verder geheel los van de werkelijkheid staande Partei van het etnisch monopolie mag je erbij horen als je eventueel niet een roomblanke boze kaaskop bent maar je moet wel je plaats weten en accepteren dat je blanke baasje het laatste woord heeft.

Niet dat ik ook maar een greintje medelijden heb met de heren Kuzu en Öztürk. Ze hebben uit volle overtuiging (en ongetwijfeld ook gelokt door het mooie geldbedrag dat er elke maand weer aan verbonden is) meegedaan aan het terroriseren van kinderen van asielzoekers, zieken, mensen die hun baan verloren zijn, het reduceren van studenten en het onderwijs tot een verdienmodel voor banken (lees hier en hier even hoe Chileense studenten korte metten maken met dergelijk vunzige ideeën. Iedereen zou subiet moeten stoppen met het afbetalen van welk soort lening ook aan banken.), het ervoor zorgen dat de zeik langs de benen loopt van mensen op leeftijd en het afbreken van de laatste restjes van wat eens een redelijk beschaafde samenleving was omwille van Rutte’s ongelijkheids- en ellebogenideaal à la zijn ‘rolmodel’ Ayn Rand. Kortom, die twee zijn volop medeverantwoordelijk voor het maatschappelijk hooliganisme van de club waar ze bij dachten te horen.

Laat ik maar volstaan verder met te zeggen het hartgrondig eens te zijn met degene die opmerkte Lodewijk Asscher een heel wat engere griezel te vinden dan de wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar himself (die gansch den natie stampvoetend en mokkend kond heeft gedaan van zijn voornemen niet maar naar het Sinterklaasjournaal van die ‘linkse’ NTR te zullen kijken) en zijn ‘Zwarte Piet wet’ schrijvende reïncarnatie van Alfred Rosenberg samen.

Tsja, en dan was er natuurlijk nog die charlatan die in een verzonnen wereldje leefde, het kleine visje in de tsunami van waandenkbeelden waar politici en de media in grossieren, Perdiep Ramesar. Als men Krapuul niet jarenlang afgeserveerd had als een scheldblog en had geaccepteerd dat de mensen aldaar hele zinnige dingen zeggen en schrijven, had men kunnen weten wat voor een perverse lul (zijn fantasieën over de Schilderswijk leidden mede tot het voornemen van nazi’s die wijk te gaan terroriseren alsook andere vormen van vreemdelingenhaat en racisme) die Ramesar is. Wat die Ramesar deed was niet alleen er op los fantaseren: het was het valse, intens gemene aanzetten – willens en wetens – tot vreemdelingenhaat. Over het feit dat Krapuul al jaren geleden waarschuwde voor die kwibus: laten we niet triomfantelijk doen want wat deze Ramesar geflikt heeft – en volgens mij wisten meer bij de krant waarvoor tientallen mensen in de duinen kapot geschoten zijn en die in de decennia erna verworden is tot een ordinair nazi-pamflet af van die verzinsels of konden ze daar op zijn minst een vermoeden van hebben aangezien dat hele hetzeblad zo langzamerhand uitsluitend draait op haat en aversie en dus een ingebeeld wereldje – is symbool voor het feit dat in Nederland geen journalistiek bestaat die behoorlijk zijn werk doet.

Men schrijft elkander over, copy-paste dat het een lieve lust is, citeert mekaar en steekt elkaar veren in de reet als er weer eens een lulverhaal de wereld in geslingerd is. Kortom, de krant van Elma Drayer die zo graag verkeert in kringen waar men nazi’s toch heel fatsoenlijk vindt is echt niet de enige die leeft van fantasieën omdat de werkelijkheid niet zo goed uitkomt.
Hoe zit het nou eigenlijk met die trouwring Vandermeesch van de NRC?
2014-08-28 Elma Drayer VN Nazis verborgen
2014-06-26 Nazis fatsoenlijker...
Al die illusies, al die fantasieën en al dat gejank over de werkelijkheid worden pas echt gevaarlijk als regeringen en ministers daar uit volle borst aan mee gaan doen. Gelijkgeschakelde media en een regering die elkaar opjutten in een steeds giftiger klimaat van vreemdelingenhaat plus een uiterst gewelddadig en racistisch politieapparaat: het perfecte recept voor genocide en etnische zuivering.

Of ze nou Asscher of Timmermans heten, het doet niet ter zake maar het is de hoogste tijd voor massaal verzet en de kwelgeesten van dit land op een vreedzame, waardige manier enig realiteitsbesef bij te brengen.