Holocaustoverlevenden veroordelen Israël voor “Gaza massacre”

In reactie op Elie Wiesels advertentie waarin Hamas nazi’s wordt genoemd en wordt beschuldigd van het “offeren van kinderen”, hebben 327 joodse overlevenden van de Holocaust en afstammelingen een brief geschreven waarin Israël wordt beschuldigd van “voortdurende slachting van het Palestijnse volk”. Deze brief is als advertentie geplaatst in de New York Times.

De brief, ondertekend door 327 joodse overlevenden van de Holocaust en afstammelingen, en gesponsord door het International Jewish Anti-Zionist Network, beschuldigt Wiesel van “misbruik van de geschiedenis”, om acties van Israël in de Gazastrook te rechtvaardigen:

“… We walgen van en zijn verontwaardigd over Elie Wiesels misbruik van onze geschiedenis op deze pagina’s om dat wat niet te rechtvaardigen is, te rechtvaardigen: Israëls massale inspanning om Gaza te vernietigen en de moord op meer dan 2.000 Palestijnen, waaronder honderden kinderen. Niets kan het bombarderen VN schuilplaatsen, woningen, ziekenhuizen en universiteiten rechtvaardigen. Niets kan het beroven van mensen van elektriciteit en water rechtvaardigen. ” (haaretz)

De brief beschuldigt ook de Verenigde Staten van medeplichtigheid aan Israël in de Gaza-operatie, en het Westen in het algemeen van het Israël de hand boven het hoofd houden.

3 gedachten over “Holocaustoverlevenden veroordelen Israël voor “Gaza massacre””

 1. Met de strikte Thoralevensregel dat men niet zal doden en met het joods profetische perspectief van een Sion, waar alle volkeren samenstromen, kan joods denken deze door Holocaust getroffen joden alleen maar inspireren. Geloof in een machtige JHWH, die als een adelaar mensen ook in machteloze Holocaust op zijn vleugels draagt en niet laat vallen, zal hen ook weerhouden om alleen maar met eigen macht, in staat tot landbezetten en bombarderen, en met eigen te machtige wilde zelfverdediging, die onschuldige slachtoffers veroorzaakt, bezig te zijn. Joden nemen -weet ik ook als christen- hun TeNaCh serieus, politiek (neo)zionisten denken alleen aan eigen macht, volk en land ten koste van anderen.

 2. Heb ik enorm respect voor mensen die boven de etnische lat kunnen kijken ( daar waar we in ons land oog alleen voor “eigen mensen” altijd hebben) en alle vormen van racisme willen en kunnen veroordelen.
  Met deze soort mensen voel ik me erg verbonden.
  Dit zijn in mijn ogen de oprechten:

  “”We must raise our collective voices and use our collective power to bring about an end to all forms of racism”…

  Samen.

 3. Eén van de levensstellingen van de onlangs overleden Hayo Meyer.

  Het zionisme heeft niets te maken met het judaïsme.

Reacties zijn gesloten.