Holle woorden, bloed aan de handen

Onder het Rotterdamse motto ‘je kunt mensen ook te humaan behandelen’ hebben de Saoedische vrienden van Ahmed Aboutaleb Samar Badawi gearresteerd.
Dat meldt The Guardian.
Mevrouw Badawi is de zuster van Raif Badawi die wegens het uiten van zijn mening al heel lang vast zit en duizend stokslagen krijgt in naam van de collega van Willem Alexander, Salman bin Abdulaziz.
Samar Badawi is naar wordt aangenomen gearresteerd omdat ze campagne voert voor de vrijlating van haar voormalige echtgenoot Waleed Abu al-Khair die thans een gevangenisstraf uitzit van 15 jaar wegens onder ander het verdedigen van Raif Badawi.
Abu al-Khair is een prominent mensenrechten-advocaat.

De arrestatie van mevrouw Badawi komt ongeveer een week of anderhalf na de beestachtige moordpartij door het regime van koning Salman waarbij 47 mensen zijn vermoord onder wie de leider van de Shiítische minderheid in de provincie Qatif, Nimr al-Nimr.
Verder komt de arrestatie van mevrouw Badawi net als die moordpartij enige weken nadat het regime hooghartig heeft laten weten iedereen waar ook ter wereld te zullen vervolgen die Salman bin Abdulaziz en zijn bende vergelijkt met het moorddadige Daesh.
Bij deze, loopjongen namens het regime in Nederland, meneer Abdullah Abdulaziz Abohaimed.

Het is belangrijk aan te tekenen dat de voorzitter van de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties geleverd wordt door…het regime van Salman.
Hetzelfde regime dat verantwoordelijk is voor de slachting die het met steun van de EU en de Verenigde Staten aanricht in buurland Jemen.

Voor zover ons bekend hebben noch koning Willem Alexander noch Salman’s vriend te Rotterdam ook maar een woord vuil gemaakt dan wel anderszins een poot uitgestoken voor de slachtoffers van het regime.
Dit ondanks het misselijkmakende en vooral volkomen betekenisloze gebazel van Willem Alexander over ‘vrijheid’ en ‘respect voor het leven’ afgelopen kerst.
De woorden van Ahmed en Alexander zijn hol en betekenisloos, het bloed van de slachtoffers van Salamn dat ook aan hun handen kleeft, zegt des te meer.