Halbe Zijlstra: ‘Fred Teeven welkom in VVD-fractie’

Halbe Zijlstra grijpt krachtig in:

Johan Houwers kan niet terugkeren in de VVD-fractie in de Tweede Kamer. “Voor fraudeurs is binnen de VVD geen plaats”, zei VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra vanmiddag. (NRC)

Dat wil zeggen, in elk geval niet voor fraudeurs die als zodanig ontmaskerd zijn.

Fred Teeven, die vorige week aftrad als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, is de volgende op de lijst om Verheijen op te volgen. Het is nu echter eerst aan Houwers om een besluit te nemen. Zijlstra zei al wel dat Teeven welkom is in de fractie. (ANP)

Eh? Pardon? Dus we lozen feestvierder Verheijen met zijn 127 euro kostende wijnflessen en vermeende omkooppraktijken, besluiten dat Johan Houwers zeg maar ook niet helemaal aan de profielschets van het ideale nieuwe onkreukbare VVD- kamerlid voldoet vanwege een hypotheekfraudetje, maar volgens Halve Zoolstra zou het dan volstrekt geen probleem zijn als de tot aan zijn ellebogen in IRT-achtige affaires verwikkelde Fred Teeven, die net Ivo Opstelten vol op zijn bek heeft doen gaan, welkom zijn in de fractie? Wie precies heeft Fred Teeven allemaal bij de corrupte ballen, begint de nu toch wel zeer prangende vraag te worden.

Ik ga weer even met een suizend hoofd op bed liggen, als u het mij permitteert.