Griekenland zal bloeden voor de banken

Kolonisering heeft altijd genocidale trekken. In het werelddeel dat Amerika wordt genoemd, Afrika, Azië, Australië. En dezer dagen, dicht bij in Europa, Griekenland. De Syriza-regering, waar velen bij Krapuul hoop op hadden gevestigd twee jaar geleden, heeft er weer een stel bezuinigingen doorheen gejast zodat de pensioenen, tot tevredenheid van PvdA-minister Dijsselbloem, verder omlaag gaan.
Niet genoeg, vindt de Duitse minister van financiën, Schaeuble.

Het pakket van 4,9 miljard bezuinigingen van afgelopen donderdag zal overtroffen moeten worden, want “de schulden” moeten in 2018 afbetaald zijn. Let wel, de “leningen” waarvoor de Griekse regering de bezuinigingen moet doorvoeren gaan rechtstreeks naar de “schuldeisers”, dus banken in Duitsland en elders in Noordwest-Europa. Geen gewone Griek die er een cent van ziet, integendeel, hij/zij moet weer inleveren.

“Duitsland zal geen enkele vermindering van de Griekse schuld accepteren, en ook geen uitbreiding van de afbetalingstermijn of een overname van de IMF-leningen door het Europees Stabiliteitsmechanisme. Er zijn geen plannen de Griekse schuld te verlichten,” heeft een woordvoerder van Schaeuble verklaard.

– Via Keeptalkinggreece.