Gij zult niet spotten

geloofDe rook rond Charlie Hebdo is nog niet opgetrokken of er mag niet gespot worden met het geloof. Op mij komt het over als een soort legitimatie van de aanslag. Want wat doe je als er gespot wordt met jouw geloof?

  • Ga je demonstreren?
  • Ga je cartoons verbranden?
  • Ga je verbieden?
  • Of toch maar een aanslag plegen namens je God.

Helaas is God nog steeds weerloos tegen spotten en moet de arme man (?) beschermd worden door goedwillende volgelingen. God kan zichzelf niet verdedigen, hetgeen vooral komt door het feit dat niemand zijn of haar God heeft horen protesteren. Misschien protesteert God niet en zit hij stiekem te huilen in zijn hemelkantoortje. Misschien zit God wel te huilen om al die aanslagen die namens hem gepleegd worden.

U raadt het al, ik geloof niet in een God. De natuur is wreed, de mens is wreed en God, mocht hij bestaan, is wreed. Een God, mocht hij bestaan, is net zo onverschillig als de natuur zelf. Van mij mag u geloven wat u wil, van mij mag u het met mij oneens zijn, van mij mag u met mijn ongeloof spotten.

Ik heb geen behoefte om met uw geloof te spotten. Mocht ik dat in uw ogen wel doen, vraag uw God dan mij neer te sabelen met een blikseminslag, vraag uw God mij tot in de eeuwigheid in het vagevuur te laten vertoeven, maar zeg alsjeblieft niet dat ik niet met uw geloof mag spotten. Vertrouw op uw God en alles zal goed komen.

1 gedachte over “Gij zult niet spotten”

  1. Pingback: Gij zult niet spotten | Defrysk's Blog

Reacties zijn gesloten.