Gevalletje islamkritiek te Almere

ALMERE – Twee Almeerse vrouwen van Marokkaanse afkomst zijn mishandeld en uitgescholden op de Cinemadreef. De twee, 50 en 61 jaar oud, werden door een Nederlandse man van ongeveer 30 jaar, op een fiets, van achteren aangereden en geschopt. De vrouwen kwamen daardoor ten val. Vervolgens riep de man vanaf een afstandje dat de vrouwen  ‘kutmarokkanen’ en ‘kutmoslims’ zijn en dat zij ‘moeten oprotten naar hun eigen land’.  (Dichtbij.nl)

Wat voor een laf, ziek, vuil racistisch stuk nazivreten ben je als je als dertigjarige neanderthaler twee vrouwen ‘durft’ aan te vallen, twee vrouwen die bovendien respectievelijk twintig en dertig jaar ouder zijn dan jij? Wie bespeurt hier nu nog steeds niet dezelfde walm als die van de bezettingsjaren, waarin joden steeds moeilijker over straat konden? En ja, als dat voor joden nu ook weer het geval is, is dat even erg. Dit even voor diegenen die ons al jarenlang proberen de mond te snoeren door ons als antisemitisch te bestempelen.

Maar jij draagt hier natuurlijk helemáál geen verantwoordelijkheid voor hè, Geert Wilders, met je bierkeldergebrul van ‘Minder Marokkanen’ van een jaar geleden? Nee, helemaal niet, zeker niet in PVV-stad Almere. Een van de slechts twee steden waar de PVV meende nog net genoeg niet compleet idiote types op te kunnen trommelen voor de gemeenteraad. Ze zouden je in de EBI te Vught moeten opsluiten, Wilders, je bent een gevaar voor het land. Staat ook precies op de goeie lokatie, dat EBI, namelijk op dat van een voormalig concentratiekamp. Heb je tijd om daar eens over na te denken, gevaarlijke peroxidegek.

En wat is dat met die omstanders godverdomme? Ik ben niet zo heel dapper, meestal wat aarzelend van aard en ook niet heel sterk of zo – en bovendien twintig jaar ouder dan deze Almeerse vieze plas racistische drek – maar ik meen toch echt dat ik in dit geval ingegrepen zou hebben. Ik hoop het in elk geval ten sterkste, omdat het me de rest van mijn leven bij zou blijven als ik het niet gedaan had.