Gerard Schouw (D66): laat rechter ook oordelen over inhoud asielverzoek

Uit-ste-kend idee van D66, om de beoordeling van asielverzoeken niet uitsluitend aan de IND over te laten, maar de rechter er ook over te laten oordeln.
Momenteel kan de rechter zich slechts bemoeien met de procedure op zich, niet met het asielverzoek zelf, dat wordt vrijwel uitsluitend door de IND zelf afgehandeld. Diezelfde IND, die zichzelf volkomen onbetrouwbaar heeft getoond in beoordelingen van zaken als die van Cheikh Bah, die men met alle legale, maar vooral ook illegale middelen heeft uitgezet.

2 gedachten over “Gerard Schouw (D66): laat rechter ook oordelen over inhoud asielverzoek”

  1. “Die arme rechters zijn al zo overwerkt”. En gelukkig zijn er de griffiekosten en de afschaffing van de Pro Deo-advocaat. Hier weten Opstelten en Teeven wel raad mee.

  2. @1, los van een mogelijke ‘burn-out’ van die arme rechters, blijft het (mede) om de aanhef van dit artikel gaan. Ik citeer: “laat rechter ook oordelen over inhoud asielverzoek”

    De IND is al decennia een ‘pain+’, overigens niet te verwarren met ‘die ene Thomas’.

    Mijn medemens “kennende”, incl. de zgn. “nieuwkomers”, en hun perikelen om ‘als (ECHTE!!1!) Nederlander gezien te worden’, zijn er Plethora. ‘Rechters’? Zij verdienen hun maatschappelijke waarde – werkelijk!. Zullie zijn ‘bijna zoiets als een’ gekozen burgemeester, maar dan ‘juridisch gezien’ stukken beter 😉

Reacties zijn gesloten.