Geenstijl Sokpop

De verleiding is groot natuurlijk, om na een wervend stuk in Geenstijl eens te gaan kijken bij de flat waar Menno L. zich op dit moment bevindt. Een beetje ramptoerisme. Misschien wat roepen. Stiekem een steentje gooien. Het is immers maar een zwembadpedo.

Toch raad ik u aan zich te beheersen. Menno is immers ook een mens. Hij heeft zijn straf uitgezeten. En nu zit een doodsbange Menno opgesloten in een flatje. Waar u als onbezoldigd, hersenloos sokpop-cipier in dienst van Pritt Stift gaat waken. En gaat u met de uwen wachten met uw hooivork tot Menno buitenkomt. Opdat dat u en de uwen Menno kunnen gaan naroepen en uitschelden. Misschien een steentje gooien. Misschien een prik met uw hooivork.

Tot er een dode valt. En u en de uwen hard weglopen en van niets willen weten. U en de uwen een dode op uw geweten hebt. Menno dood, alleen maar omdat u een beetje actie wilde. Even een steentje wilde gooien. Even iets wilde roepen. Even boos wilde doen. ‘Gezellig’ mee wilde doen.

Want op een goede dag gaat het gebeuren. Een dode ‘Menno’. Omdat u zich liet gebruiken als een ‘Geenstijl sokpop’ door ene Pritt Stift, die zelf natuurlijk in geen velden of wegen te bekennen is. Het vuile werk aan anderen overlaat, waaronder u. Ja u, de ramptoerist, de thrillseeker, de boze werkeloze. En Pritt? Die wast zijn handen in onschuld, weet van niets, zal nooit iets van zich laten horen. Tot hij u, de sokpop, weer nodig heeft voor een nieuw volksgericht.

28 gedachten over “Geenstijl Sokpop”

 1. Dat noemen ze volksgericht.
  Ondoordacht, opgehitst door volk dat eigenlijk geen haar beter is dan die Benno L.
  Maar het volk heeft weer een posje vermaak.

 2. Marck ‘Pritt’ Burema heeft zijn “pretje” weer gehad, inderdaad. En het klootjesvolk er maar achteraan huppelen.

 3. En als Pritt het plebs niet gebruikt als sokpop, doet de politie het wel. Want hoe zat het ook alweer met die ‘gezellige Hasenjagd’ gewapend met koffie en knuppels niet zo lang geleden? Of met die halve garen uit St. Nyk?

 4. Het hoofdlijn is: het Hooivorkenvolkje voelt aan hun klompen dat “onze” mensen aan de macht zijn en werkelijk alles toegestaan is.

  Dan komen de daden.

  Bruin aanzetten tot haat is sinds jaren de toegestane maatschappij principe.

 5. Je moet je schamen tegenwoordig als je Nederlands bent, kijk eens naar die filmpjes en het schaamrood staat je op de kaken. Deze mensen doen net alsof ze PVV stemmen en vinden dat de jaren 60 tot 1999 een ramp was voor hun. Want dat was te vrij. Toch gedragen ze zich met minder decorum dan de meeste kinderen daar, op een paar daargelaten die bijvoorbeeld ook de burgemeester beledigen, de agent tutoyeren en zo voort.

  Ze willen discipline en respect, maar met zulk gedrag kan je beide er toch niet voor op brengen?

 6. Iemand gisteren Pauw en Witteman gezien ?

  Daar kregen wat van de “bezorgde burgers” de kans om hun zorgen te uiten.
  Deze : “burgers” die re uit zagen en spraken als Neo Nazi’s waren nu niet bepaald
  tot het meest intellectuele deel van de Nederlandse inwoners te rekenen.

  Natuurlijk, ze hebben het volste recht bezorgd te zijn, maar de manier en wijze waaop zij zich uitten had niet misstaan in de Middeleeuwen. Toen Witteman ze een paar kritische vragen stelde kwamen er een aantal oerkreten los en ze lieten niemand uitpraten. De simpelste discussie regels waren aan hen niet besteed.
  OP de vraag wat er zou gebeuren als de Burgermeester van Leiden de man de stad niet uit zou zetten waren de verkapte bedreigingen niet van de lucht. Één van de heren die op internet en omroep West, maar ook bij het NOS Journaal in beeld was had al gezegd dat ze de heer L. van vierhoog naar beneden zouden flikkeren, en op de vraag van Witteman of ze opriepen tot geweld als de heer L. niet weg zou hoeven kwam alleen het antwoord : “Dan lossen wij het op ONZE manier op” “Dan gaan ze het meemaken” En nog meer van dat soort idioterie. En de media concentreert zich dus niet op de vraag of deze mensen het recht hebben om te pas en te onpas bedreigingen te uiten, aan het adres van de Burgermeerster of aan het adres van de veroordeelde ex-gevangene met enkelband. Daar hoor je niemand over, en daar grijpt de Politie, die anders altijd zo snel in actie komen bij bedreigingen via Twitter en de media, ook niets aan. Nee, laat de boze burgers maar even lekker hun boosheid ventileren lijkt men te denken, dat lucht op en zal de zaak sussen…

  Over dit soort mensen heb ik bepaalde enge gedachten. Gedachten die me in het Duitsland van de jaren veertig een Partizanenbadge zouden hebben opgeleverd. Die zal ik hier dus maar niet uiten, ik wens namelijk niet te zijn zoals zij.

  Natuurlijk. Ze hebben het volste recht zich te uiten, op hun manier. Ze hebben het recht bezorgd te zijn, op hun manier. Wat de heer L. gedaan heeft is ook walgelijk. Maar hij heeft een groot deel van zijn straf uitgezeten, is voorwaardelijk vrij, en we leven “nog” in een Rechtsstaat.

  Helaas bestaat de Rechtsstaat voor deze mensen niet. Zij missen ten ene male het besef om onderscheid te kunnen maken tussen een crimineel die zijn straf heeft uitgezeten en een actieve crimineel, roepen om het hardst, en zeker bij de geesteszieken die met hun tengels niet van kinderen af kunnen blijven om straffen van de meest primitieve en bloederige soort. Dat maakt hun heilig, dat maakt hen helden, dat geeft hen nog een beetje het gevoel iets uit te maken door een klaarblijkelijk minderwaardigheidsgevoel van zich af te schreeuwen. Want minderwaardig zijn ze in mijn ogen zeker.

  Het enige waar ik het wél mee eens ben is dat de wijk waarin deze meneer geplaatst is nu niet de meest handige wijk is, gezien het aantal scholen en speelplaatsen en kinderen in die buurt. (Het is overigens een feit dat de meest kinderrijke buurten die wijken zijn waar het IQ en EQ het laagst is). Ze hadden de man beter ergens op de Hoge Veluwe kunnen zetten, of op Rottumeroog, al zal dat binnenkort verdwijnen.

  Een echte oplossing zal lang op zich laten wachten denk ik.

 7. Dat is net zo iets als… VVD figuren (pritt in dit geval) die zeggen we moeten daarheen met ons leger! Zelf lekker veilig in cammo kleding schieten op fazanten. Jan met de Pet die zich daartoe laat misbruiken gaat erheen. Iedereen is eerst lekker rechts en voor geweld en oorlog. Ook al kost het teveel zeker tijdens een crisis onder het mom van democratie brengen. Tot de eerste Nederlander sneuvelt. Een roomblank menneke uit een arbeiders gezin. Of een vader van 2 kleine kinderen en een moeder die nu bij de psychiater loopt. En het restultaat is 0,0 vershil gemaakt in het desbetreffende land. Alleen maar dood en verderf en miljarden euro’s lichter.

  Its all funny games untill someone losens an eye.

  Maar dat domme PVV volk dat zich zo laat gebruiken zal nu wel vinden dat Krapuul een plek is voor pedolovers als ze dit al lezen. Ze zien toch niet in dat het hier om mensen gaat die een groot probleem hebben en idd heel ernstige dingen kunnen doen. Eerlijk is eerlijk je zit er niet op te wachten dat je kind wordt misbruikt of dat er een kans bestaat van herhaling. Maar een heksenjacht met alle gevolgen van dien. Nee. Dan ben je net zo fout.

 8. Ach gut, zelfs verbazing over het bestaan van ‘lui, die “je” verder niet aangaan’. Aka ‘onderbuikers, met een te grote bek.’

  P & W is het nieuwe ‘opsporing verzocht’? Tokkies? Werkelijk?

  Uiterlijk? Werkelijk?

  Het gebezigde geschreeuw gaat mogelijk nog een staartje krijgen. PdP, alsin ‘Pak de (bio)Popcorn’.

  B.L. heeft feauteau’s van “gehandicapte” [sic] kinderen genomen. Kind van Marck ‘Pritt’ Burema heeft ’trisomie-21′.

  Niet dat het verder boeit.

 9. Nee inderdaad, niet dat het verder boeit Marc.

  Vanuit Leiden de volgende (nog onbevestigde maar wel aannemelijke) berichten ontvangen, van mensen die ik zelf als betrouwbaar zie.

  -De buurt is niet geheel blij met de afvaardiging van de grootste schreeuwers.

  -De schreeuwers schijnen allemaal 100 Euro te hebben gevangen voor de aanwezigheid bij P&W, en ze werden gehaald en gebracht.

  En dan het meest saillante bericht van iemand die de video’s in de Media van de demonstratie gezien heeft en de wijk goed kent :

  -Zeker 10 man van de hardste schreeuwers in de demonstratie hebben een strafblad en zijn veroordeelde criminelen, variërend van gewapende overval tot openbare geweldpleging.

  Maar daar hoor je de Media niet over.

  Ik verdedig de plaatsing van ex-gedetineerde L. in die wijk zeer zeker niet, hij heeft nog niet eens zijn volledige straf uitgezeten en is voorwaardelijk vrij, en het is bekend dat hij mogelijk kan recidiveren. Wat mij betreft zit hij zijn volledige straf uit, in de gevangenis of een kliniek.

  Dat laat onverlet dat het eigen rechter spelen dat deze demonstranten voor ogen hebben in ons land gewoon NIET kan en als het gebeurt zwaar bestraft dient te worden.

  Ze hebben de Burgemeester bedreigd en eveneens hem een ultimatum gegeven, Zaterdag 8.00 (of 20.00 who knows) moet L vertrokken zijn anders nemen ze het recht in eigen hand. Dat de Politie hier niet door in actie komt.

 10. JJB:

  [ Vanuit Leiden de volgende (nog onbevestigde maar wel aannemelijke) berichten ontvangen, van mensen die ik zelf als betrouwbaar zie ]

  O, zo, ja.

 11. JJB: iedere misdadiger kan “mogelijk recidiveren” .. Moordenaars , Dieven en dus ook pedofielen … Dus iedereen maar volledige straf ?? De realiteit van Benno L. is dat hij in een positie en een werkveld zat waarbij hij alleen was met kinderen .. Mede door de bezuinigingen die het personeel in de zwembaden verminderde … Dus geen “ontvoerende kinderverkrachter ” maar een van de omstandigheden gebruik makende veugelaar .. lijkt mij dat ( tenzij dit een aso-buurt is waar niemand op de eigen kinderen let ) de kans op recidive juist niet bijster hoog is …

 12. Vroegha hadden we problemen alleen met allochtonen, buitenlanders, asielzoekers en iedereen kon dit begrijpen en steeds vertellen.

  Nu hebben we vooral te maken met ruziezoekers – het nationale item.
  Gelukkig heeft Wilders allang ons de weg gewezen en hardop gezegd wat we allemaal steeds denken – dat niemand naar ons wil luisteren.
  We nemen nu het heft in handen – eerst een pedo, straks de allochtonen, buitenlanders.
  Hard schreeuwen, man!

 13. @ Al Bakrastani..U haalt me de woorden uit mijn toetsenbord. Goede analyse in deze in tegenstelling tot uw muzikale voorkeuren. Een mens kan ook niet alles weten. Nietzsche zei het al: “Het leven is een strijd om smaak”.
  Menno L. was als een kind in een snoepwinkel.
  Voor zijn veiligheid en mede flatbewoners lijkt het mij overigens beter dat hij daar weer vertrekt. In hoeverre is deze soap in scene gezet? Het uitlekken van zijn verblijfplaats?

 14. @ Al:

  Een crimineel zou in mijn ogen pas actief geresocialiseerd kunnen en moeten worden in het laatste kwart van zijn straf en daarna nog zeker drie jaar door de reclassering, dus niet na tweederde uitgezeten te hebben.

  -In 2009 is de man gearresteerd.
  -In 2010 begint de rechtzaak

  -Het Openbaar Ministerie eist tien jaar cel en tbs tegen de verdachte. Benno L. moet uiteindelijk zeven jaar de cel in. De rechter acht hem schuldig aan ontucht met tientallen meisjes en drie gevallen van aanranding. Het OM gaat in hoger beroep, waarna het gerechtshof L. in 2011 een jaar minder ! cel geeft. Het hof houdt bij de strafmaat rekening met de vele publiciteit waar Benno L. onder geleden heeft.
  Juni vorig jaar komt L. op vrije voeten, nadat hij tweederde van zijn straf had uitgezeten. Hij krijgt een gebiedsverbod voor de elf Brabantse gemeenten waar zijn slachtoffers wonen. Zelf wil hij het liefst terug naar Duitsland, maar dat mag niet van justitie. L. draait in oktober 2013 weer een paar maanden de cel in, omdat hij zich niet had gehouden aan de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating. Begin dit jaar komt hij vrij en vestigt hij zich in Leiden. [Brom : NOS]

  Dit betekent dus dat hij volgens de huidige Wet wel voorwaardelijk vrij is, en dus niet geheel vrij. Maar het is, in het licht van deze zaak, maar ook bij zaken als moord, verkrachting et cetera, in mijn ogen van de zotte om mensen niet hun gehele straf te laten uitzitten. Als dan in het laatste half jaar van de strafperiode aan resocialisatie wordt gedaan is dat mijns inziens meer dan genoeg.

 15. De veroordeling was voor aanranding en ontucht Jan Jaap … In de huidige paranoia-maatschappij word alles op een hoop gegooid ..maar dus geen kinderverkrachter maar een voezelaar … blijvende schade aan de kinderen is dus onwaarschijnlijk , Tien jaar geleden zou dit één jaar gevangenis en therapie hebben opgeleverd , twee misschien omdat dit zoals met een onderwijzer ook een vertrouwenspositie betrof .Maar zware straffen zorgen dat rechters geen last met de pers krijgen ( waarvoor ze dud steeds zwaarder moeten straffen ) Ironisch is dat Fortuyn 10 jaar geleden toegaf minderjarigen te hebben geneukt.. Volgens de wet dus verkrachting .. dat was toen de held van deze hooivork brigadiers …

 16. “Ironisch is dat Fortuyn 10 jaar geleden toegaf minderjarigen te hebben geneukt.. Volgens de wet dus verkrachting .. dat was toen de held van deze hooivork brigadiers … –

  Inderdaad de dubbele standaarden cultuur werkt nog steeds supergoed.
  Dit argument over de pedofilie van Fortuyn gebruik ik ook vaak – men kijkt een poosje met open mond en verandert vaak erna van onderwerp.

 17. @nexus:
  [Dit argument over de pedofilie van Fortuyn gebruik ik ook vaak]:

  Deed ik dus ook.

  [ men kijkt een poosje met open mond en verandert vaak erna van onderwerp.]:

  Tegenover mij reageerde “men” net even anders: “neehee, Pim was gewoon homo, maar voor jullie allochtonen is dat toch één en hetzelfde? En daar zijn jullie ook allemaal, altijd tegen! Ow, weet jíj het verschil wel, wijsneus? Je bent tégen als het om kinderen gaat, of het nou jongens zijn of meisjes? Bij jullie trouwen ze anders wèl met kinderen vanaf 16 jaar, dus niet zo bijdehand doen hè?”

 18. Ik was woensdagavond een stukje aan het fietsen en kwam langs station Lammeschans in Leiden, toen mijn oog viel op een groepje van ongeveer 25 man. Of ze net uit de trein waren gestapt, weet ik niet. Ze hadden een soort strijdkreet zoiets als “HUH”. Met twee man steeds naast elkaar. Om mijn vooroordeel bevestigd te zien ben ik ze rustig achterna gefietst. Na een tocht van zo’n tien minuten kwamen ze in de bewuste laan aan. Helaas voor hun had de burgemeester een samenscholing verbod ingesteld en was de ME (compleet met die leuke honden) aanwezig.
  Ik bekeek hun gezichten. Ze waren niet alleen opvallend lelijk maar hun domme uitstraling paste ook nog niet eens in de allergrootste zeecontainer. Ik zei toen tegen zo’n gast: “Ken jij wel het alfabet”? Zijn mond viel half open en vroeg “Het alfabet”……?
  Van die dingen ja, van die dingen.

 19. Vraag me nu af , wat heeft het kabinet er onder de rookwolk van “het geval Benno L “nu weer snel doorgejast .. want daar is dit waarschijnlijk allemaal om begonnen , afleiding van de afbouw van de rechts- en/of verzorgings-staat . Wilders en Hirshi- Ali waren daar vroeger voor , nu zoekt de “pers”het zelf , aanjagers van fake-nieuws zijn niet eens meer echt nodig ….

Reacties zijn gesloten.